Atklātnes no Eiropola: atgriezies dzimtenē, tevi gaida cietuma sols

© AP Photo / Mike CorderEiropols
Eiropols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas policija otro gadu pēc kārtas raksta atklātnes noziedzniekiem, piedāvājot viņiem atgriezties dzimtenē; Latvijas narkotiku tirgoni, Lietuvas cilvēku nolaupītāju un Igaunijas kausli gaida cietumi dzimtajās valstīs.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. Eiropas policija (Eiropols) uzzīmēja visbīstamākajiem kontineta noziedzniekiem krāsainas atklātnes ar uzaicinājumu atgriezties dzimtenē, apskatīt tās var Eiropola mājas lapā.

Kopumā Eiropolā tika izstrādāta 21 atklātne — pēc meklējamo noziedznieku skaita no Luksemburgas, Francijas, Čehijas, Slovākijas, Rumānijas, Beļģijas, Kipras, Bulgārijas, Ungārijas, Horvātijas, Igaunijas, Spānijas, Lielbritānijas, Slovēnijas, Latvijas, Itālijas, Polijas, Zviedrijas, Austrijas, Somijas un Lietuvas.

Katrai atklātnei ir unikāls dizains: tā, piemēram, uz noziedznieka atklātnes no Francijas ir attēlots ūsains vīrietis strīpainā kreklā ar bageti rokās uz Eifeļa torņa silueta fona. Slovākijas atklātnē attēloti hokejisti, Austrijas — slēpošanas kūrorta sniegotā kalnu nogāze. Atklātnei noziedzniekam no Lielbritānijas ir uzzīmēta sarkana telefona būda, savukārt somu noziedznieku mājās sauc bargais Joulupukki (Santaklauss).

Atklātņu pamatteksts ir rakstīts angļu valodā, savukārt sveiciens un atvadas nacionālajā valodā. Nospiežot uz jebkuru no atklātnēm, parādās informācija par noziedznieku: viņa vārds, fotogrāfija un informācija par pastrādāto noziegumu.

© Foto : eumostwantedAtklātne no Latvijas policijas
Открытка от полиции Латвии - Sputnik Latvija
Atklātne no Latvijas policijas

"Dārgais Dmitrij! Tu nolēmi mūs pamest, taču mēs vēlamies, lai tu atgrieztos. Mūsu valsts var tik daudz kā piedāvāt tādam cilvēkam kā tu, " uzrakstīts uz Latvijas atklātnes, kuru rotā slavenā kaķa attēls no Kaķu nama jumta. Uz kaķa astes karājas roku dzelži. 35 gadus vecais Dmitrijs Tiščenko, kurš tiek meklēts kopš 2013.gada, tiek turēts aizdomās par nelikumīgu narkotiku pārdošanu.

© Foto : eumostwantedAtklātne no Lietuvas policijas
Открытка от полиции Литвы - Sputnik Latvija
Atklātne no Lietuvas policijas

"Dārgais Pauļus! Cietumā nepietiek viena spēlētāja — atgriezies un papildini komandu, " aicina Lietuvas atklātne, kurā attēloti basketbolistu silueti uz Gedimina kalna fona. Pauļus Tamoševičus tiek meklēts sakarā ar aizdomām par cilvēka nolaupīšanu un slepkavību.

© Foto : eumostwantedAtklātne no Igaunijas policijas
Открытка от полиции Эстонии - Sputnik Latvija
Atklātne no Igaunijas policijas

Atklātne Igaunijas noziedzniekam atgādina par to, ka Igaunija ir uzvarējušo augsto tehnoloģiju valsts. "Dārgais Ernest, mēs mēģinājām ar tevi sazināties, taču tu visu laiku esi offline. Lūdzu, sazinies ar mums, " lūdz policija Ernestam Gammeram, kurš iesitis cilvēkam ar nazi Tallinas naktsklubā.

Kopš 2016.gada, kad šo projektu Eiropols uzsāka pirmo reizi, kopumā tika atrasti un aizturēti 36 cilvēki, 11 no tiem aizturēti ar šīs akcijas palīdzību.    

Ziņu lente
0