Laika prognoze: nedēļas nogale Latvijā būs vējaina un lietaina

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasLietus
Lietus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, izskatās, ka arī nākamā nedēļa īpaši nepriecēs mūs ar labiem laikapstākļiem.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik, Jeļena Kirillova. Aizvadītā nedēļa latviešiem devusi iespēju vismaz uz brīdi sajust patiešām vasarīgus laikapstākļus — dažos rajonos gaisa temperatūra sasniegusi +20…+25 grādus, savukārt austrumos pat +27…+29 grādus. Kaut arī atsevišķās dienās debesis palika drēgnas, un vietām bijušas stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu.

Šīs nedēļas nogale, izskatās, vairs nebūs tik vasarīga — karstums krītas, jo aktivizējies rietumu ciklons, kurš atnesīs Latvijas teritorijai augstā gaisa masas.

Debesis klās gubu mākoņi, tādēļ īslaicīgs lietus gaidām visos Latvijas reģionos, gan sestdien, gan svētdien. Iespējams arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra dienā nepārsniegs +17…+23 grādus, savukārt naktī +14…+17 grādus. Pūtīs diezgan stiprs dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-18 metrus sekundē.

​Taču ir arī laba vēsts: jaunā nedēļa iesāksies ar augsta spiediena frontes ietekmi, kas Latvijai atnesīs saulainus, siltus un lielākoties sausus laikapstākļus. Taču tas nenoturēsies ilgi. Spriežot pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra attēla, vienīgā diena bez lietus nākamnedēļ Latvijā gaidāma otrdien, 8.augustā.    

Ziņu lente
0