Daugavpilī amerikāņu studentei iemācīja runāt krievu valodā

© Sputnik / Вадим АнцуповФестиваль “Майский граф 2016” в Риге.
Фестиваль “Майский граф 2016” в Риге. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu studente Samanta Martela veselu mēnesi strādāja par pasniedzēju Daugavpils amerikāņu nometnē, viņa iemīlēja latviešu kultūru, taču tā arī neiemācījās latviešu valodu.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Studente no ASV mēnesi pavadījusi Latvijā, strādājot par pasniedzēju 13 skolēniem Daugavpils amerikāņu nometnē, vēsta Viskonsinas Stouta universitātes mājaslapa.

Открытие Национального Художественного музея - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nav iespējams dalīt krievu un latviešu mantojumu

Ketija Mērfija bija Samantas skolotāja, šogad viņa septiņpadsmito reizi devās uz nometni Daugavpilī un piedāvāja Samantai sastādīt viņai kompāniju.

Šoruden Samanta sāks strādāt par skolas skolotāju, un viņa nolēma, ka jaunas paražas, sveša valoda un kultūra varētu sagatavot viņu darbam ar amerikāņu skolēniem. Profesore Debija Staņislavski, nometnes direktore mārketinga un biznesa apmācībā, atbalstīja Samantas lēmumu.

"Šī iespēja saprast latviešus ļaus viņai novērtēt viņu kultūru un paražas un izmantot šīs zināšanas darbā," — teica Staņislavski.

Samanta nezināja, kā viņa komunicēs. Bija acīmredzama valodas barjera, jo latvieši runā sava austrumu kaimiņa valodā, krievu valodā (tā teikts tekstā – red.), taču nometnes atmosfēra ļāva viņai atrast kopīgu valodu ar skolēniem. Tulki palīdzēja viņai ar sarežģītām sarunām. Viņa iemācījās dažus vārdus krievu valodā, lai sarunātos ārpus klases nodarbībām – paldies, sveiki, uz redzēšanos (спасибо, здравствуйте, до свидания) un dažus skaitļus.

© The Board of Regents, University of WisconsinAmerikāņu studente Samanta Martela un viņas skolēni
Саманта Мартелл (слева) и латышские дети в летнем лагере в Даугавпилсе, Латвия - Sputnik Latvija
Amerikāņu studente Samanta Martela un viņas skolēni

Viņa centās iepazīstināt bērnus ar amerikāņu kultūru, palīdzēja citiem skolotājiem saplānot izklaides Ziemassvētkiem un Halovīnam, kā arī uzzināt par to, ko viņi sauca par Štatu dienu.

Amerikāņu aktieris Eštons Kačers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Amerikāņu aktieris iemācījies krievu valodu, lai sazinātos ar sievas radiem

"Katram no mums bija jāizvēlas ASV štats, un mēs rotājām mūsu klases telpas šī štata stilistikā. Man bija Kolorado," — pastāstīja viņa.

Stundas bija paredzētas tam, lai uzlabotu skolēnu angļu valodas zināšanas. Taču viena no dienām bija veltīta latviešu kultūrai – spēlēm, tradicionālajām dejām, nacionālajai virtuvei un valodai – un skolotāji paši kļuvuši par skolēniem.

Samantai izveidojās lieliskas attiecības ar bērniem. Tāpat viņu ieinteresēja latviešu kultūra un viņa cer atgriezties Latvijā.

Ziņu lente
0