Krievijas fabrika Ventspilī sāks porainās šokolādes ražošanu

CC0 / pixabay / Шоколад
Шоколад - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šomēnes Pobeda Confectionery sola atvērt konfekšu un porainās šokolādes ražošanu ar pildījumiem; produkcija tiks pārdota Eiropā un Krievijā.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Šokolādes fabrikas Pobeda Confectionery īpašnieki sola augustā atvērt otru līniju — konfekšu un porainās šokolādes ražošanai, raksta Ventas Balss.

Krievijas konditorejas fabrikas "Pobeda" ģenerāldirektore Olga Muravjova pastāstīja, ka pirmajā darba gadā izdevies īstenot visus ieplānotos darbus – uzsākt šokolādes ražošanu, ko šodien eksportē uz daudzām valstīm.

Šobrīd Ventspils uzņēmumā Pobeda Confectionery īsteno otro investīciju un attīstības etapu – tiek uzstādīts aprīkojums, kurš jau šomēnes sāks ražot poraino šokolādi un konfektes.

"Tās būs konfektes ar dažādiem pildījumiem un veseliem riekstiem, šokolāde ar veseliem riekstiem, porainā šokolāde, porainā šokolāde ar porainu pildījumu, batoniņi. Līnijas ražīgums būs 1500 kg stundā. Produkcija tiks pārdota Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un citās Eiropas valstīs. Daļa no inovatīvās produkcijas tiks pārdota Krievijā," — piebilda Muravjova.

Zināms, ka aprīkojums jau ir nogādāts fabrikā, šobrīd tiek pabeigta tā montāža. Investīcijas Ventspils uzņēmumā pirmajā etapā sastādīja 7,5 miljonus eiro, otrajā – 2,5 miljonus eiro. Krievijas investori saņem atbalstu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kā daļēju kompensāciju par izmaksām ražošanas aprīkošanai.

Работа кондитерской фабрики - Sputnik Latvija
Šokolādes "placdarms": Ventspilī atvērta Krievijas saldumu fabrikas filiāle

Šobrīd fabrikā Ventspilī strādā 27 cilvēki – 17 ražošanā un 10 pārdošanā.

Iepriekš Pobeda Confectionery tehnoloģi apgalvoja, ka Baltijas jūras sāļais gaiss piešķir šokolādei interesantas garšas nianses, un, tādējādi, pastiprināja šo efektu, pievienojot šokolādei jūras sāls kristālus.

Gada laikā Pobeda izdevies četrkāršot pārdošanas apjomus Latvijas tirgū. Tā kļuvusi par pirmo Krievijas konditorejas fabriku Eiropas Savienībā, un šobrīd tās produkcija tiek realizētā arī ārpus ES robežām, ASV, Saūda Arābijā un Krievijā.

Ziņu lente
0