Dublinā latvieti notiesāja par automašīnas aizdedzināšanu

Суд, правосудие
Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņemot vērā, ka jaunais cilvēks 18 mēnešus bija apcietināts, cietumā viņš pavadīs vienu gadu.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Bijušām ķīmijas fakultātes studentam no Latvijas, kurš aizdedzināja 24 tūkstošus eiro vērto BMW premium klases autosalonā, piespriež divarpus gadu cietumsodu, raksta īru izdevums Independent.

Банкомат - Sputnik Latvija
Taivānā notiesāts Latvijas pilsoni par bankomātu apzagšanu starptautiskā grupējumā

Nozieguma dienā kolēģi palūdza 23 gadus veco Tālavu Riekstiņu iet mājās, jo viņš nebija spējīgs strādāt, tāpēc viņš pametis darbavietu agrāk. Pa ceļam jaunietis iegriezās Harford Motor Company ofisā, lai paskatītos uz Ferrari automobiļiem. Kad darbinieki lūguši viņu pamest telpas, viņš aizgāja, taču drīzumā atgriezās ar pilnu benzīna kannu, aplēja BMW un aizdedzināja to.

Dublinas krimināltiesa, izskatot šo lietu, konstatējusi, ka latvietis atradās narkotisko vielu reibumā. 2016. gada 24. novembrī viņš atzina savu vainu. Vēlāk Riekstiņš atzinās policistam, ka vēlējās aizdedzināt Ferrari, jo tā bija "jauka un sarkana". Tāpat viņš piebilda, ka nav gulējis piecas dienas pirms nozieguma pastrādāšanas.

"Man nebija naudas, darba, draugu, un es vairs nespēju kontrolēt savas dusmas," —atbildēja latvietis uz jautājumu, kādēļ viņš to izdarīja.

Riekstiņš apzinājās to faktu, ka varēja ciest cilvēki, kuri atradās tuvumā.

Kā paziņoja tiesnese Karena Okonore, autosalonam tika radīti zaudējumi 35 tūkstošu eiro apmērā, savukārt īpašnieks pēc šī notikuma izmainīja apmeklētāju pieejas noteikumus.

Tiesneša āmurs - Sputnik Latvija
Latvijā militārajā bāzē iekļuvušajiem krieviem piesprieda cietumsodu

Par vainu pastiprinošiem apstākļiem kļuva: nespēja kontrolēt uguns izplatīšanu, Riekstiņam nekonstatētie psihiskie traucējumi un fakts, ka nozieguma pastrādāšanas brīdī viņš atradās narkotisko vielu reibumā.

Par atbildību mīkstinošiem apstākļiem bija atzīti iepriekšējā latvieša reputācija (viņš nebija tiesāts) un "iespaidīgs raksturojums no darba vietas". Jaunietis strādāja Ballymaguire Foods kompānijā, kura ražoja gatavus atdzesētus pusdienu komplektus.

Tiesnese piekritusi tam, ka Riekstiņu atbalstīja ģimene Latvijā, un viņš vēlējās atgriezties universitātē, lai pabeigtu studijas universitātē.

Advokāts paziņoja tiesnesei, ka tas bija "dīvains" starpgadījums, un viņa klients atvainojās cietušajiem. Tāpat viņš lūdza ņemt vērā, ka darba devējs šo incidentu nosauca par jaunajam cilvēkam pilnībā neraksturīgu.

Tiesnese piesprieda latvietim 2,5 gadu cietumsodu, taču ņemot vērā to, ka viņš atradās apcietinājumā 18 mēnešus, viņam atlicis pavadīt cietumā tikai gadu.

Ziņu lente
0