Simoņana atbild uz Makrona ieteikumu franču medijiem nesadarboties ar Sputnik

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta kustības mājaslapā parādījušies aicinājumi nesniegt informāciju RT un Sputnik.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana ar ironiju izteikusies par valsts prezidenta Emanuela Makrona kustības "Uz priekšu" (En Marche!) rekomendācijām franču medijiem.

"Uz priekšu" kustības mājaslapā tiek apgalvots, ka prezidenta vēlēšanu periodā RT un Sputnik apzināti publicēja nepatiesus datus par Makronu. Savā paziņojumā En Marche! vērsusies pie lielāko sociālo tīklu vadības, lai viņi "stingri apzīmē šīs saites kā propagandu". Tekstā ir aicinājums franču un ārvalstu medijiem "izbeigt sistemātisku informācijas izplatīšanu", ko sniedz RT un Sputnik saites, "pat ja tas tiek darīts ar līdzīgas informācijas pamatotības pārbaudes mērķi".

"Demokrātiskā prezidenta Makrona partija demokrātiski ieteikusi franču medijiem "neizplatīt RT un Sputnik informāciju", tādēļ ka mēs nepietiekami stipri mīlējām viņu kandidātu. Es kaut kā savādāk biju sev iztēlojusies demokrātiskās vērtības," — paziņoja Simoņana.

Makrons jau ne pirmo reizi atļaujas uzbrukt telekanālam RT un starptautiskajai aģentūrai Sputnik. Nesen Francijas jaunievēlētais prezidents Emanuels Makrons, jautāts par to, kāpēc RT un Sputnik bija liegta piekļuve viņa vēlēšanu štābā, atbildēja, ka minētie mediji esot "izplatījuši nepatiesu informāciju un apmelojumus".

Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli: prezidentam Makronam Francija ir izklaides parks

Komentējot viņa izteikumus, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Kremlis šādam vērtējumam nepiekrīt. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka, pēc Maskavas domām, pret Sputnik un RT vērstās apsūdzības ir pret Krieviju vērstās kampaņas sekas, ko uzsākusi ASV iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas administrācija, turklāt uzsvēra, ka nekādi fakti neapliecina Makrona teikto.

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana norādīja, ka, "sekojot Makrona loģikai, no Krievijas jāizraida visi meinstrīma mediji". "Lēta vodeviļa par RT un Sputnik Francijas prezidenta izpildījumā," — viņa rakstīja savā lapā Twitter.

"Sekojot Makrona loģikai, visi vadošie mediji ir jāsūta prom no Krievijas," — piebilda sociālajā tīklā RT un Sputnik galvenā redaktore.

Margarita Simoņana telekanāla "Rossija 1" ēterā atbildēja uz Makrona apvainojumiem pret Sputnik un RT.

Makrona štābs vainoja Sputnik un RT par informācijas izplatīšanu par viņam esoša ofšora konta esamību Bahamās. Sputnik un RT Galvenā redaktore Margarita Simoņana atzīmēja, ka Makrona preses sekretārs nevarēja sniegt nevienu Krievijas mediju "viltus ziņu izplatīšanas" piemēru.

Ziņu lente
0