Radikālais islāms pārņem Latvijas pusaudžu prātus

© AFP 2023 / FAROOQ NAEEMMeitene baltā hidžabā. Foto no arhīva
Meitene baltā hidžabā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interese par ieročiem, krasas pārmaiņas uzvedībā, noslēgtība un noraidoša attieksme pret dzimumu līdztiesību, iespējams, liecina, ka pusaudzi ietekmējuši "Islāma valsts" vervētāji.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Drošības policija (DP) informēja, ka Latvijas jauniešu vidū pieaug interese par radikālo islāmu un palielinājies "Islāma valsts" (vairākās Eiropas valstīs aizliegtā teroristiskā organizācija) atbalstītāju skaits, kā arī sastādīja rekomendācijas, kā cīnīties ar šo paradumu, raksta BaltNews.lv.

Войска боевиков ИГИЛ - Sputnik Latvija
ISIS kaujinieku sievas pastāstīja par dzīvi pie teroristiem

Pusaudžu pirmās radikalizācijas pazīmes var parādīties jau skolā no 12 gadu vecuma, kad bērnu pasaules uzskats tikai veidojas un pusaudži ir īpaši pakļāvīgi ideoloģiju ietekmei.

Par to, pēc DP domām, var liecināt paaugstināta jauniešu interese par notikumiem Sīrijā vai Irākā, par ieročiem, sprāgstvielām un militarizētiem treniņiem, krasas pārmaiņas uzvedībā, noslēgtība un atteikšanās no tā dēvētajām Rietumu vērtībām, ar ko DP saprot "demokrātijas, dzimuma līdztiesības un seksuālo minoritāšu tiesības".

Turklāt atsevišķi kāda no iepriekš minētajām pazīmēm vēl neliecina, ka bērnu ietekmējuši "Islāma valsts" vervētāji.

DP sagatavojusi rekomendācijas, kā rīkoties, ja bērna vecāki vai pedagogi pamanījuši radikalizācijas pazīmju "kompleksu". Ieteicams vispirms aprunāties un mēģināt atrisināt problēmu sarunu ceļā. Ja tas nelīdz, tad jāziņo par šādiem bērniem DP.

Ziņu lente
0