Vējonis: ASV ir Baltijas valstu tuvākais stratēģiskais partneris

© Official Twitter account of the President of LatviaВице-президент США Майкл Пенс и президент Латвии Раймондс Вейонис в Таллине
Вице-президент США Майкл Пенс и президент Латвии Раймондс Вейонис в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallinā notika Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidentu tikšanās ar ASV viceprezidentu Maiklu Pensu. Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas "stiprināt sadarbību Baltijas valstu pretgaisa aizsardzībā, hibrīdo draudu un informatīvās vides apdraudējuma novēršanā".

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Baltijas valstis un ASV ir gatavas paplašināt sadarbību drošības jomā, paziņojis valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar ASV viceprezidentu Maiklu Pensu Tallinā, ziņo valsts vadītājas preses dienests.

Vējonis uzsvēra, ka šīsdienas tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas stiprināt sadarbību Baltijas valstu pretgaisa aizsardzībā, hibrīdo draudu un informatīvās vides apdraudējuma novēršanā. Tāpat viņš uzsvēra, ka ASV ir tuvākais Baltijas valstu stratēģiskais partneris.

Turklāt valsts prezidents atzīmējis, ka pēdējo sešu mēnešu laikā ASV un Baltijas valstu politiskais dialogs ir sasniedzis neredzētu intensitāti un apstiprinājis, ka nākamgad Latvija izpildīs savu solījumu palielināt aizsardzības izdevumus līdz 2% IKP.

Tiekoties ar Pensu, tika pārrunāta arī ekonomiskā sadarbība. Vējonis apsveica ASV gatavību sākt sašķidrinātās gāzes eksportu uz Centrāleiropas un Baltijas valstīm un norādīja, ka vajag paplašināt ekonomisko sadarbību ar ASV. Maikls Penss ieradies Igaunijā divu dienu vizītē.

Ziņu lente
0