ASV viceprezidents Maikls Penss ieradies ar vizīti Igaunijā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasASV viceprezidents Maiks Penss. Foto no arhīva
ASV viceprezidents Maiks Penss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien ar amerikāņu politiķi tiksies Latvijas, Igauinijas un Lietuvas prezidenti.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. ASV viceprezidents Maikls Penss svētdien ieradās divas dienas ilgā vizītē Igaunijā, un šodien Tallinā notiks viņa tikšanās ar Baltijas valstu prezidentiem, vēsta Sputnik Igaunija.

NATO mācības Saber Strike 2016 Igaunijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Igaunijas un ASV draudzība. Amerika "apskauj" aizvien ciešāk

No lidostas, kur politiķi sagaidīja Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers un ASV vēstnieks Igaunijā Džeimss Melvils, automašīnu kortežs devās uz Tallinas centru — Penss apmeties viesnīcā Swissotel.

Stēnboka namā notika Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa tikšanās ar Pensu. Politiķi apsprieda sadarbību drošības jomā un uzsvēra nepieciešamību turpināt ASV un Eiropas sadarbību.

Tikšanās gaitā Ratass uzsvēra, ka Igaunija pati iegulda līdzekļus drošības sfērā.

"Igaunijas izdevumi aizsardzības vajadzībām veido 2,17% IKP, mēs nostiprinām savas aizsardzības spējas un robežas, sniedzam ieguldījumu cīņā pret terorismu un miernešu misijā kopā ar sabiedrotajiem," — uzsvēra Ratass un atzīmēja ASV ieguldījuma lielo nozīmi Baltijas reģiona un Eiropas drošībā.

ASV viceprezidenta Pensa vizītē viņu pavada dzīvesbiedre Kārena, kura apmeklēs Ziemeļigaunijas reģionālās slimnīcas psihiatrisko klīniku, kur tiksies ar igauņu mediķiem.

Šodien ieplānota Pensa tikšanās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidi. Viņi piedalīsies apaļā galda diskusijā par kibertehniloģijām un novācijām, bet pēc tam Penss tiksies ar Kaljulaidi, Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti un Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni. Tāpat Pensam ieplānota tikšanās ar Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri Riho Terrasu un uzruna Igaunijas karavīriem un valstī dislocētajai NATO militārajai grupai.

Ziņu lente
0