Politika

Moldovas prezidents: neredzēts rusofobijas šovs

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasMoldovas Republikas vadītājs Igors Dodons
Moldovas Republikas vadītājs Igors Dodons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas prezidents Igors Dodons komentējis Rumānijas varasiestāžu lēmumu neielaist valstī lidmašīnu, kurā atradies Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins. Viņš paziņoja, ka Kišiņeva un Bukareste ir Rietumu ģeopolitiskās spēles daļa.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Moldovas Republikas vadītājs Igors Dodons paziņoja, ka Rumānijas varasiestāžu lēmums liegt pasažieru lidmašīnai šķērsot valsts gaisa telpu, vērsts pret Krieviju, informē Sputnik Moldova.

"Pēdējā laikā mēs novērojam neredzētu rusofobu šovu. Tas vērsts pret Moldovas pilsoņiem un mūsu stratēģisko partneri — Krievijas Federāciju. Tas nāks par ļaunu tā organizatoriem. Katrai darbībai ir sava pretdarbība. Kišiņeva un Bukareste ir pret Krieviju vērstās Rietumu NATO ģeopolitiskās spēles daļa," — paziņoja Dodons preses konferencē piektdien.

Viņš uzsvēra, ka pēdējā laikā notiekošais ir "Rietumu sacerēts scenārijs".

"Mēs sākām pārvarēt grūtības, tuvināt abus Dņestras krastus, un radās problēma. Piedņestras jautājuma noregulēšana nozīmē, ka NATO mūsu reģionā neparādīsies. Viņi to nevēlas. Viņu spēlei nav ne mazākās saiknes ar Moldovas pilsoņu interesēm," — paziņoja Moldovas prezidents.

Igors Dodons uzsvēra, ka "lidmašīnā, kurai beidzās degviela, atradās mazi bērni un Moldovas Republikas pilsoņi". Valsts prezidents atgādināja, ka Rumānijas varasiestāžu lēmuma rezultātā cietuši tieši viņi.

Vicepremjers Dmitrijs Rogozins - Sputnik Latvija
Rumānija atteikusies ielaist Moldovā Krievijas premjerministra lidmašīnu

Krievijas vicepremjera pārtraukto vizīti Moldovā komentēja arī plaši pazīstamais politologs Valērijs Ostaleps.

"Acīmredzot šajā situācijā visvairāk cietīs Moldova un tās tauta. Es nesaprotu, kā cietīs Krievija. Pēc tāda soļa es neuzskatu, ka iespējama Moldovas un Krievijas attiecību uzlabošanās, taču sankciju, domājams, nebūs. Sekos verbāla reakcija, stingri paziņojumi. Situācija ir bīstama tādēļ, ka mēs apstāsimies un neiesim tālāk, valstu attiecības neattīstīsies," — paziņoja Ostaleps ekskluzīvā intervijā Sputnik.

Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins devās vizītē uz Kišiņevu saskaņā ar prezidenta Igora Dodona ielūgumu. Pēc pārrunām ar prezidentu Krievijas amatpersona plānoja apmeklēt Benderos notiekošos pasākumus, kas veltīti miernešu operācijas 25. gadskārtai, taču Rumānijas varasiestādes liedza lidmašīnai iespēju šķērsot valsts gaisa telpu, un Dmitrijs Rogozins Kišiņevā neieradās.

Ziņu lente
0