Laikapstākļu prognoze Latvijai brīvdienām: silts un lietains

© pixabay / 4997826Fontans
Fontans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāmajās brīvdienās Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, taču gaisa temperatūra paliks vasarīgi silta.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Šodien laikapstākļus Latvijā noteiks neliels ciklons, kura centrs atradīsies virs Baltijas jūras. Ar to saistītā nokrišņu zona šķērsoja valsti piektdienas rītā, atnesot daudziem rajoniem nelielu lietu.

Pēcpusdienā virs Latvijas veidosies gubu mākoņi, kuri kļūs par īslaicīga lietus iemeslu centrālajos un austrumu rajonos. Atsevišķās vietās gaidāms pērkona negaiss. Piekrastes zonā gaidāms brāzmains vējš (15 metri sekundē), savukārt gaisa temperatūra pieturēsies +20…+25 grādu robežās.

​Sestdien Latvijā saglabāsies tāds pats laiks — dažviet debesis skaidrosies, taču daudzos rajonos līs. Svētdien atmosfēras spiediens palielināsies, un tādēļ saule spīdēs biežāk, un nokrišņi gandrīz nav gaidāmi — tikai atsevišķos rajonos nolīs neliels lietus. Gaisa temperatūra saglabāsies +20…+25 grādu robežās, savukārt naktī termometra stabiņš varētu pazemināties līdz +11…+16 grādiem.

Augusta sākums ar īpašām laikapstākļu izmaiņām mūs nepārsteigs — nedēļas pirmajā pusē Latviju atkal šķērsos nokrišņu zona, un sausas dienas nomainīs lietainās. Atsevišķos rajonos gaidāms pērkona negaiss un stipras lietusgāzes.

 

 

Bet ir arī laba ziņa: no dienvidrietumiem Latvijā atnāks siltā gaisa masa, kas izraisīs gaisa temperatūras paaugstināšanos vēl par pāris grādiem. Sinoptiķi prognozē, ka nākamnedēļ Latvijā gaiss varētu iesilt līdz +21…+26 grādiem. Un atsevišķos rajonos varētu būt arī vēl karstāks gaiss. Taču, taisnību sakot, naktī gaiss atdzisīs līdz +13…+17 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nedēļas otrajā pusē, pēc sinoptiķu viedokļa, noteiks augsta spiediena zona, kas atnesīšot vairāk sausu un saulainu dienu. Gaisa temperatūra stipri neizmainīsies un pieturēsies mērena siltuma +20…+25 grādu robežās, savukārt naktī gaisa temperatūra sastādīs vien +12…+17 grādu.

Ziņu lente
0