Latviju soda par bērnu apskāvieniem ar Ronaldu

© REUTERS / Kacper PempelKrištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pretī Krištianu Ronaldu "Skonto" futbola stadiona laukumā izskrējušie bērni izmaksājuši Latvijas Futbola federācijai gandrīz desmit tūkstošus eiro.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) pieņēma lēmumu sodīt Latvijas Futbola federāciju par bērniem, kuri izskrēja uz laukuma pie Krištianu Ronaldu, raksta Mixnews.lv.

2018.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas mačs starp Latvijas un Portugāles izlasēm notika Rīgā, "Skonto" stadionā 9.jūnijā. Latvijas izlase piekāpās Portugālei ar 0:3. Mača beigās uz laukuma izskrēja zēns, lai apskautu Portugāles izlases zvaigzni Krištianu Ronaldu, viņam sekoja vēl daži bērni.

Теннисистка Мария Шарапова - Sputnik Latvija
Marija Šarapova iekļūst stilīgāko pasaules sportistu reitingā

Soda apmērs, kurš izrakstīts LFF, sastāda 11 tūkstošus franku (9777 eiro pēc esošā valūtas kursa).

LFF pārstāvis Maksims Raspopovs iepriekš paziņoja, ka federācija grasās piedzīt soda summu no laukumā izskrējušo bērnu vecākiem.

"Mēs jau uzrakstījām vēstuli policijā, lai tā sniegtu pārkāpuma novērtējumu saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem, it sevišķi, ņemot vērā faktu, ka vecāki vēlāk sociālajos tīklos pozicionēja bērnu rīcību kā kaut kādu sasniegumu, " pastāstīja Raspopovs.

Policija uzsāka administratīvā pārkāpuma lietu pret bērnu vecākiem.

"Eiropā bijuši gadījumi, kad sods tika piedzīts no tiem, kas izskrējuši uz laukuma. To pašu mēģināsim panākt arī mēs, " teica Raspopovs, piebilstot, ka no bērniem pieprasīt atbildību nevar, taču viņu vecākiem gan, jo videonovērošanas kameras reģistrējušas, ka vecāki palīdzēja bērniem tikt pāri nožogojumam.

Ziņu lente
0