Politika

Nacionālā apvienība neuztic Ingunai Sudrabai "oligarhu lietas" izmeklēšanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamenta komisija tā saucamās oligarhu lietas izmeklēšanā uzsāka savu darbu ar skandālu: Nacionālā apvienība uzskata komisijas priekšsēdētāju Ingunu Sudrabu par Maskavas protežē.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzrakstīja prezidentam Raimondam Vējonim atklātu vēstuli, kurā piedāvāja noņemt Ingunu Sudrabu no "oligarhu lietas" izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amata.

Vakar tika noteikts parlamenta komisijas sastāvs tā saucamās oligarhu lietas izmeklēšanai. Tās sastāvā tika iekļauts Andrejs Judins ("Vienotība"), Mārtiņš Šics (LRA), Ingūna Sudraba ("No sirds Latvijai"), Igors Pimenovs ("Saskaņa"), Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība) un Ainārs Mežulis (Zaļu un zemnieku savienība).

Maŗtiņš Bondars - Sputnik Latvija
Protests: Mārtiņš Bondars atkāpjas

Par komisijas priekšsēdētāju izvēlējās Sudrabu, par viņas kandidatūru nobalsoja četri no sešiem komisijas locekļiem (otrs kandidāts bija Judins). Turklāt Nacionālās apvienības un "Vienotības" deputāti iebilda pret Sudrabas iekļaušanu komisijas sastāvā, jo viņas vārds tiek minēts "oligarhu pārrunās".

Kolīdz kļuva zināmi komisijas vadītāja balsošanas rezultāti, Dzintars uzrakstīja prezidentam Vējonim atklātu vēstuli savā Facebook lapā ar lūgumu noņemt Sudrabu no izmeklēšanas komisijas vadītājas amata.

"Balsojums, kas simbolizē attieksmi pret draudiem nacionālai drošībai, vienojis nekur neformulētu politisku aliansi, no dažādu partiju, tai skaitā "Saskaņas" pārstāvjiem. Notikušais uzticību Latvijas valstiskumam var ievainot vairāk nekā ārvalstu hibrīdkara elementi, ja vien šis gadījums nav par tādu jau uzskatāms, " raksta Dzintars.

Pēc viņa teiktā, Sudraba iespējamās "oligarhu sarunās" tiek minēta kā Maskavas premjere-protežē.

"Neatkarīgas Latvijas amatpersona nav izraugāma Maskavā. Jau šādai iespējamībai vajadzētu kalpot par politiskās vides mobilizējošu faktoru, lai izteikumus rūpīgi izmeklētu. Ar šādu aicinājumu esmu personīgi vērsies Drošības policijā. Arī parlamentārai izmeklēšanas komisijai šī epizode būtu jāizanalizē un jāsniedz pilsoņiem pārliecinošas atbildes, " raksta Dzintars.

Uzticēt Sudrabai parlamenta izmeklēšanas komisijas vadību atklātā balsojumā no politiķu puses ir "amorāli un bīstami", uzskata viņš.

Tā ir "rotaļāšanās ar Latvijas valstiskumu, ko mēs, neatkarīgi no politiskās piederības, nedrīkstam pieļaut", uzsver deputāts un aicina prezidentu aktīvi rīkoties, lai "apkaunojošie balsošanas rezultāti drīzumā kļūtu par izlabotu kļūdu".

Ziņu lente
0