Krievijā aizliegta mimoza

CC BY 2.0 / Drewpiter / Mimosa Hostilis/JuremaРастение мимоза хостилис (Mimosa tenuiflora)
Растение мимоза хостилис (Mimosa tenuiflora) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā aizliegs mimosa hostilis un vēl 13 narkotiskās vielas.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Narkotisko vielu saturošu augu mimosa hostilis un vēl 13 narkotisko vielu aizliegums stāsies spēkā 25. jūlijā, informēja RIA Novosti Krievijas Iekšlietu ministrijas oficiālā pārstāve Irīna Volka.

Футболка с изображением Пабло Эскобара - Sputnik Latvija
Kuveitā parādījies narkobarona Eskobara vārdā nosauktais saldējums

Pēc viņas teiktā, aizliegums ieviests ar valdības rīkojumu, ko izstrādājusi IeM Galvenā narkotiku apkarošanas komiteja.

"Ar valdības rīkojumu vielu sarakstos, kas paredzēti kontrolei Krievijas Federācijā, tika iekļautas 13 jaunas psihoaktīvas vielas, kā arī narkotisko vielu saturošs augs mimosa hostilis, kas satur psihoaktīvu vielu dimetiltriptamīnu (DMT)," — teica ministrijas pārstāve.

Viņa paskaidroja, ka iepriekš auga apgrozījums netika kontrolēts, tādēļ internetā parādījies pieprasījums pēc tā sēklām.

Turklāt Krievijā "par mimozu kļūdaini sauc dažādas akācijas šķirnes, kam nav nekāda sakara ar aizliegtu augu," — piebilda Volka.

IeM pārstāve arī pastāstīja par divām jaunām vielām, kas fiksētas kopš gada sākuma narkotiku tirgus monitoringa laikā. Tie ir opioīdu analģētiķi U-47700 (saskaņā ar pētījumiem, 7,5 reizes stiprāki nekā morfīns) un furanilfentanils (heroīna analogs Ķīnā). Tie atzīti par narkotiku analogiem, un to apgrozījums Krievijā aizliegts.

Ziņu lente
0