Ekologi nosaukuši netīrāko vietu Latvijas piekrastē

© Sputnik / Валерий Шустов / Pāriet pie mediju bankasПляж
Пляж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas jūras piekraste kļūst aizvien netīrāka, un, neskatoties uz vēso laiku un nelielo atpūtnieku skaitu, aizvien vairāk piesārņojas arī piekrastes dienvidu daļa.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Netīrākais jūras piekrastes iecirknis Latvijā konstatēts netālu no robežas ar Lietuvu, līdzās Papes bākai, vēsta lsm.lv, atsaucoties uz Latvijas radio.

Dabas aizsardzības ekspedīcija "Mana jūra" valstī notiek jau sesto gadu pēc kārtas. Tās dalībnieki kājām soļo gar visu 500 km garo jūras un Rīgas līča piekrasti. Šoreiz aktīvisti apsekoja krastu no Nidas līdz Pāvilostai.

Projekta vadītājs Jānis Ulme pastāstīja, ka šogad rezultāts nav iepriecinošs – atkritumu daudzums pieaug.

"Likās, ka vasaras iztrūkums un mazāka atpūtnieku slodze rādīs ko citu, bet tā nav. Ceram uz priecīgiem pārsteigumiem augšpusē," – piezīmēja aktīvists.

Снаряды времен Второй мировой войны на дне Балтийского моря - Sputnik Latvija
Iprīts, luizīts un citi biedējošie Baltijas jūras noslēpumi
Par tīriem tiek uzskatītas krasta zonas, kurās 100 kvadrātmetru platībā konstatēts ne vairāk kā 100 atkritumu vienības. Par piesārņotām – zonas, kurās šis rādītājs pārsniedz divus simtus.

Pie robežas ar Lietuvu, Papes bākas rajonā konstatēta lielākā atkritumu koncentrācija – no 300 līdz 600 vienības 100 kvadrātmetru platībā. Pēc Ulmes vārdiem, tas ir sliktākais rezultāts visā monitoringa laikā.

Šovasar aktīvisti pievērš uzmanību plastmasas atkritumu daudzumam, piemēram, polietilēna maisiņiem, plastmasas pudelēm un vienreizējās lietošanas traukiem, kā arī gaisa balonu atliekām. Pērn pētnieki pauda uzskatu, ka Latvijas pudmalēs lielāko ļaunumu nes atpūtnieku nomestie izsmēķi.

Ziņu lente
0