Pentagons uzskata Krieviju par milzīgu apdraudējumu ASV

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Draudus, kas varētu nākt no Krievijas puses, ASV salīdzina ar Irānas, Ķīnas un KTDR radīto apdraudējumu.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Amerikas Savienotās Valstis uzskata par svarīgu nepieļaut konfrontāciju ar Krieviju, jo tā ir kodollielvalsts, paziņoja ASV Bruņoto spēku štābu priekšnieku apvienotās komitejas vadītājs Džozefs Danfords, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Komplekss Iskander M. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO valstis uzskata "Iskanderus" par drošības apdraudējumu

Uzstājoties drošības jautājumiem veltītajā forumā, ko organizēja Aspen Institute, ģenerālis atzīmēja, kas ASV ir nosprausts uzdevums "nepieļaut konfrontāciju ar Krieviju kā kodollielvalsti, taču šajā kontekstā nevajadzētu aizmirst, ka tā rada milzīgus draudus".

Pēc Danforda domām, draudus, kas varētu nākt no Krievijas puses, iespējams salīdzināt ar Irānas, Ķīnas un KTDR radīto apdraudējumu. Taču tieši "Krievijai ir lielākais potenciāls militārajā sfērā".

ASV uzskata, ka Krievijas radīto draudu novēršanai ir jāattīsta partnerība ar NATO, jo Krievija pastāvīgi paplašina militāro un kibertehnikas potenciālu.

"Nepieciešams konkurēt ar to arī šajā jomā," – atzīmēja Danfords.

Ģenerālis piebilda, ka Turcijas lēmums iegādāties Krievijā ražoto zenītraķešu sistēmu S-400 būtu radījis Vašingtonas bažas.

Sistēma S-400 "Triumfs" paredzēta stratēģiskās un taktiskās aviācijas lidmašīnu, ballistisko raķešu, virsskaņas mērķu un citu gaisa uzbrukuma līdzekļu efektīvai iznīcināšanai radioelektroniskā un cita veida uzbrukuma apstākļos. Patlaban līgumu par sistēma S-400 "Triumfs" iegādi Krievija noslēgusi tikai ar Ķīnu. Rit pārrunas ar Turciju un Indiju.

"Medijos tika publicētas kļūdainas ziņas. Viņi (Turcija – red.) nav iegādājušies pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 Krievijā, taču, ja tā būtu noticis, tas būtu radījis bažas. Taču viņi to nav darījuši," – teica Danfords.

Iepriekš Krievijas korporācijas "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemezovs paziņoja, ka līgumā ar Turciju par zenītraķešu sistēmu S-400 piegādi atrisināti tehniskie jautājumi, atlikušas tikai administratīvās procedūras.

Ziņu lente
0