Mēneša laikā Makrona reitings sarucis par 10%

© REUTERS / Bertrand LangloisEmanuels Makrons, Francijas prezidents. Foto no arhīva
Emanuels Makrons, Francijas prezidents. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi aptaujātie kritizē Makona "autoritāro pieeju" attiecībā uz amatu atstājušo ģenerāli de Viljē.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Uzticības līmenis Francijas prezidentam Emanuelam Makronam mēneša laikā samazinājies par 10%, vairāk pēc trim mēnešiem pie varas zaudēja tikai Žaks Širaks 1995. gadā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz pētījumu centra Ifop aptaujas datiem priekš izdevumam Journal du Dimanche.

Экс-министр экономики Франции, кандидат в президенты Эммануэль Макрон представляет свою программу в области здравоохранения и социальной защиты перед Национальной федерацией страховой защиты Франции в Париже. - Sputnik Latvija
Makrona viedoklis par Āfriku izraisījis interneta lietotāju sašutumu

"Valsts vadītājs zaudējis desmit (procenta) punktus mēnesī, liecina Ifop aptaujas dati, kas tika veikta JDD vajadzībām. Neņemot vērā Žaku Širaku, kurš 1995. gada maijā un jūnijā zaudējis 15 punktus, tas ir lielākais uzticības kritums prezidentam pēc trim pie varas pavadītiem mēnešiem," — raksta izdevums.

Pēc izdevuma datiem, jūlijā uzticamības līmenis Makronam apstājies pie atzīmes 54%. JDD skaidro, ka šos rezultātus var izskaidrot ar neseno skandālu ar aizsardzības budžetu, kā arī iedzīvotāju bažām, ka priekšvēlēšanu solījumi netiks izpildīti.

Tiek prognozēts, ka daudzi aptaujātie kritizē Makrona "autoritāro pieeju" attiecībā uz amatu atstājušo ģenerāli de Viljē. Vienlaikus ievērojama daļa respondentu turpina atzīmēt "valsts vadītāja stāju un aktivitāti".

Trešdien Francijas BS ģenerālā štāba vadītājs pirmo reizi Piektās republikas vēsturē iesniedzis atlūgumu sakarā ar nesaskaņām ar prezidentu par strauju Aizsardzības ministrijas budžeta samazināšanu. Makrons pieņēmis ģenerāļa Pjēra de Viljē atlūgumu.

Ziņu lente
0