Viedoklis

Šāds hokejs mums nav vajadzīgs: Rīgas Dinamo ir Latvijai kaitīgs Krievijas projekts

© Foto : dinamorigaRīgas Dinamo komandas spēlētājs Eriksons
Rīgas Dinamo komandas spēlētājs Eriksons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu hokeja un Latvijas sporta žurnālistikas cēlajā ģimenē izveidojies vietējas nozīmes skandāls.

Slaveno hokeja žurnālistu Armandu Puči atstādināja no vadītāja darba populārajā raidījumā "Hokeja studija", kurš iznāca ēterā Rīgas Dinamo maču starplaikos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ietvaros.

No vienas puses, tas kā rīkojās ar žurnālistu ir neglīti un atgādina slaveno padomju laiku "telefona taisnību". Taču no otras puses, tas, ka atriebības kārtā žurnālists gatavs "nogremdēt" latviešu hokeju kā Latvijai ideoloģiski kaitīgu Krievijas maigā spēka produktu, tāpat nerunā viņam par labu.

Открытие мемориальной доски хоккейному тренеру Виктору Тихонову - Sputnik Latvija
Atklāta Viktoram Tihonovam veltītā piemiņas plāksne

Kā uzrakstījusi avīze Latvijas Avīze, kura ņēma interviju apvainotajam komentētājam, gāzes transportēšanas kompānijas šefs Juris Savickis izmantoja savus sakarus Maskavā, lai atriebtos latviešu žurnālistam, un līdz ar to kārtējo reizi parādījis savu patiesu seju — tā varētu teikt par Armanda Pučes lietu. MTG TV Latvia pārtraukusi sadarbību ar slaveno žurnālistu, kurš vadīja Rīgas Dinamo spēles "Hokeja studijā".

Kā paskaidroja Latvijas sportam tuvie informācijas avoti un līdz ar to negrib "kļūt zināmi", visticamāk, Savickim apnicis pastāvīgi klausīties, maigi sakot, kritiku pret sevi, jo Puče nekautrējoties sauca viņu par čekistu. Un viņš vienkārši pazvanīja KHL vadībai, un no turienes jau piezvanīja MTG TV Latvia vadībai un izvirzīja ultimātu — vai nu mēs (kā tiesību sniegšana maču translācijai), vai nu Puče.

Ar šādu sižeta attīstību neapmierinātais sporta žurnālists paziņoja avīzei, ka Rīgas Dinamo ir politisks projekts, kura radīšanai izmantota Krievijas nauda, un tā pastāvēšanu Latvija sev atļauties nevar.

"Dinamo ir Krievijas projekts, kuru Latvija nevar atļauties. Savickis var nopirkt ētera laiku sabiedriskajā televīzijā un stāstīt, kāds viņš ir mecenāts. Protams, tas tā ir, taču paskatīsimies, kas stāv aiz tā visa, ko viņš dara Latvijā un ar kādiem cilvēkiem nodarbojas ar politiku, " — paziņoja Puče. "Pateicoties hokejam viņš atradis tribūnu, par viņu runā. Kas zināja tādu Juri Savicki pirms Rīgas Dinamo?  Tagad redzams, ka viņam ir svars, Arēnas Rīga VIP ložā iet ne tikai ar politiku saistīti cilvēki, bet arī esošie politiķi. Tas vispār ir absurds, ka Krievijas specdienestu ložā sēž amatpersonas, kurām ir pieeja valsts noslēpumiem. Rīgas Dinamo ir mākslīgs projekts, iekaisis apendiks, " citē interviju portāls Delfi.lv.

Hokejs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pasaules čempionāta hokejā – 2021 notiks Latvijā un Baltkrievijā, Krievija spēlēs Minskā

Pēc Pučes vārdiem, bez Dinamo Latvijas hokejs nenomirs — tas pastāvēja pirms šī projekta un pastāvēs arī pēc tā.

"Tas, ka Latvijas hokejam tika atnesta nauda, tas tiesa. Ja mēs būtu tik gudra nācija, lai paņemtu šo naudu un ieguldītu to kaut kādam labumam, tad viss būtu kārtībā, taču patreiz mēs to vienkārši bāžam kabatās, " paziņoja žurnālists.

Lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar Puči KHL pieņēma pēc tā, kad vadībai kļuva zināms par viņa raksta saturu avīzē Sporta Avīze. Rakstā Puče rakstīja par politiskajām intrigām KHL un asi kritizēja kluba valdes priekšsēdētāju, un pagātnē VDK darbinieku Juri Savicki.

Desmitā KHL sezona startē 21.augustā. Rīgas Dinamo pirmais mačs notiks 22.augustā Omskā, un pirmais pašmāju mačs notiks 31.augustā pret Spartaku. Nākamā gada janvārī Rīgā plānots KHL mačs atklātā gaisā starp Rīgas un Minskas Dinamo.   

Ziņu lente
0