Zinātnieki: kafija pasargā mūs no daudzām slimībām

© Sputnik / Dinara NikiforovaКофейная культура
Кофейная культура - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, kafijas dzeršana no rīta ir ne tikai patīkama, bet arī veselīga – amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka uzmundrinošais dzēriens var samazināt nāvējošu slimību riskus.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Dienvidkalifornijas Universitātes (ASV) zinātnieki noskaidrojuši, ka regulāra kafijas lietošana samazina nāves risku tai skaitā no sirds un asinsvadu sistēmas slimībām un diabēta, vēsta Sputnik Lietuva.

Zinātnieku pētījums publicēts portālā EurekAlert!.

Pie šāda secinājuma speciālisti nonāca, izanalizējot eksperimenta rezultātus, kurā piedalījās vairāk nekā 215 tūkstoši cilvēku. Izrādījās, ka, lietojot vismaz vienu tasi kafijas dienā, par 12% tiek samazināts nāves risks no daudzām slimībām, savukārt lietojot 2-3 tases – par 18%.

"Mēs nevaram teikt, ka kafija pagarinās jūsu dzīvi, taču mēs novērojam noteiktu saikni (starp dzēriena lietošanu un nāves riska samazināšanos – red.)," — saka viens no pētījuma autoriem.

Kā rādījuši iepriekšējie zinātnieku pētījumi, kafija var samazināt dažu vēža veidu, aknu slimību, Parkinsona slimības, 2.tipa diabēta attīstības riskus.

Viens no pētījuma autoriem atzīmēja, ka tie, kuri dzer vienu-divas kafijas tases dienā, var izjust ievērojamus pozitīvus efektus, kas ar laiku pastiprināsies.

Turklāt, kafija satur daudz antioksidantu un fenola savienojumu, kuriem ir svarīga loma vēža profilaksē.

Pēc Nacionālās kafijas asociācijas (ASV) datiem, ap 62% amerikāņu ikdienā dzer kafiju, tas ir par 5% vairāk salīdzinājumā ar 2016. gadu.

Ziņu lente
0