Mediji: britu Ministru Kabinetu brīdināja par Parīzes plāniem "novājināt" karalisti

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasВестминстерское Аббатство и Биг Бен
Вестминстерское Аббатство и Биг Бен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londonas Sitijas pārstāvis apgalvo, ka Francija Lielbritānijā saskata "nevis partneri, bet pretinieku".

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Speciālais Londonas Sitijas pārstāvis Džeremijs Brauns uzskata, ka Francija grasās "aktīvi iedragāt un izjaukt" Lielbritānijas finanšu sektoru pēc karalistes izstāšanās no ES sastāva (Brexit), vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Daily Mail.

raksta izdevums, iepriekš Brauns veicis pārrunas Francijas Finanšu ministrijā un Centrālajā bankā, senātā un Lielbritānijas vēstniecībā, tikās ar banku vadītājiem, politiķiem un diplomātiem.

Pēc tikšanās rezultātiem, balstoties uz iegūto informāciju, viņš sniedza atskaiti Lielbritānijas Finanšu ministrijai, kurā devis secinājumu, ka Parīzes mērķis ir "novājināt Lielbritāniju".

Viņš atzīmēja, ka "franču pārstāvji klejo pa Londonu, piedāvājot lielas summas firmām, lai tās pārietu uz Parīzi".

Pēc Brauna vārdiem, "Francijas Centrālās bankas interesēs ir visgrūtākais Brexit". Viņš atzīmēja, ka Francija Lielbritānijā redz "nevis partneri, bet pretinieku".

Referendumā 2016. gada 23. jūnija Lielbritānijas pilsoņi pieņēma lēmumu pamest ES. Oficiālais izstāšanās process tika iniciēts 29. martā, kad Londona nosūtīja Eiropas Padomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam vēstuli ar atbilstošu paziņojumu. Saskaņā ar Lisabonas līguma 50. pantu, Lielbritānija izstāsies no ES 2019. gada 29. martā — divus gadus pēc Brexit iniciācijas.

Ziņu lente
0