Beļģijas valsts sekretārs nosauca ES operāciju Vidusjūrā par apkaunojošu

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Briesmās nonākuši cilvēki ir jāglābj, taču tie nav jāieved Eiropā, uzskata Beļģijas valsts sekretārs migrācijas politikas jautājumos.

RĪGA, 17.jūlijs – Sputnik. Beļģijas Militārās jūras flotes fregatei ir jāpārstāj piedalīties Eiropas Savienības Vidusjūras jūras militārajā operācijā "Sofija", kuras mērķis ir nelegālās migrācijas apkarošana, uzskata Beļģijas valsts sekretārs migrācijas politikas un patvēruma piešķiršanas jautājumos Teo Frankens, vēsta RIA Novosti.

"Tā (fregate – red.) dara labu darbu, bet labāk būtu apstāties," — citē Frankena vārdus televīzijas un radio kompānija RTL.

Viņš paziņoja, ka jūnija beigās Beļģijas militārie jūrnieki pie Lībijas krastiem izglābuši ap 120 migrantu dzīvības.

"Briesmās nonākuši cilvēki ir jāglābj, taču tie nav jāieved Eiropā. Tas rada cerību, kas ved vien pie vēl lielāka nāves gadījumu skaita. Tas apkauno Eiropu," — teica Frankens. 2015. gada 22. jūnijā

Eiropas Savienība oficiāli uzsāka misiju "Sofija", kura no paša sākuma saucās EUNAVFOR Med (EU Naval Forces in Mediterranean – ES Militārie jūras spēki Vidusjūrā). Tā paredz kuģu, gaisa kuģu un bezpilota lidmašīnu dislokāciju starptautiskajos ūdeņos, kuri nodrošina informācijas vākšanu par nelegālo migrantu pārvadātājiem no Āfrikas uz Eiropas Savienības krastiem. Tāpat operācija paredz kontrabandistu aizturēšanu un to kuģu arestu un aizdomīgu kuģu kratīšanu starptautiskajos ūdeņos.

Pēc ES datiem, pateicoties operācijai "Sofija", tika izglābtas vairāk nekā 110 tūkstošu migrantu dzīvības.

Ziņu lente
0