Aptuveni puse amerikāņu neuztic Trampam vest sarunas ar Putinu

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп на саммите G20 в Гамбурге
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп на саммите G20 в Гамбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnijā, saskaņā ar Harvard-Harris Poll aptaujas rezultātiem pēc izdevuma Hill pasūtījuma, Trampa atbalsta reitings pieaudzis pirmo reizi pēc ilgiem laikiem.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Gandrīz puse amerikāņu neuztic ASV prezidentam Donaldam Trampam vest sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikraksta Washington Post un telekanāla ABC News veiktās aptaujas datiem.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Tramps paziņojis, ka neieradīsies Lielbritānijā, kamēr viņu tur neiemīļos

Kā izriet no rezultātiem, 48% aptaujāto pilnībā neuzticas Trampam vest sarunas ar Putinu, 18% — "nedaudz uzticas". Turklāt 32% uzskata, ka Tramps ir spējīgs vadīt sarunas ar Putinu. Pie tam, 47% amerikāņu nebūtu uzticējuši Trampam vest sarunas ar kādu citu no pasaules līderiem.

Pēc aptaujas datiem 60% amerikāņu ir pārliecināti, ka Krievija "mēģināja iejaukties" ASV prezidenta vēlēšanās un 44% respondentu uzskata, ka Tramps "guvis no tā labumu".

Turklāt Trampa atbalstīšanas reitings mazinājies līdz 36%, 58% amerikāņu ir neapmierināti ar viņa darbu. Jūnijā, saskaņā ar Harvard-Harris Poll aptaujas rezultātiem pēc izdevuma Hill pasūtījuma, Trampa atbalsta reitings pieaudzis pirmo reizi pēc ilgiem laikiem. Tad 48% amerikāņu atbalstīja Trampa darbību Baltā māja vadītāja amatā.

Aptauja veikta no 10. līdz 13. jūlijam, tajā piedalījās 1001 cilvēks.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar Donaldu Trampu norādīja, ka cer uz dialoga turpinājumu un norādīja, ka ASV prezidents ir labs sarunbiedrs.

"Nezinu, kā viņam ir ar citiem sarunbiedriem, taču mums – un es viņu uzmanīgi uzklausīju, kad viņš formulēja savas idejas, ierosinājumus sadarbības attīstībai, taču arī viņš, kas atgadās ne vienmēr, taču cilvēkam, kurš strādā ar cilvēkiem, tas ir ļoti svarīgi – prast klausīties un dzīvi reaģēt, sazināties," – teica Putins, tiekoties strādniekiem Ļebedinskā.

Pēc Putina vārdiem, Tramps ir cilvēks, kurš reaģē uz sarunbiedru, uz argumentiem, diskutē, pat ja viņam kaut kas nepatīk un viņš kaut kam nepiekrīt, uzdod jautājumus, reaģē uz sarunbiedra argumentiem. Tas ir svarīgi, un es uzskatu, ka tas ir pozitīvi", — uzsvēra Putins.

Ziņu lente
0