Krievijas pilsoņiem Igaunijā atņemts bērns

© SputnikTallina. Foto no arhīva
Tallina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa pieņēmusi lēmumu par bērna izņemšanu no ģimenes līdz 29. oktobrim. Tiesas sēde notika bez vecāku ziņas un pretēji sociālo darbinieku solījumiem.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. 11. jūlijā Igaunijas juvenālās iestādes atņēma Krievijas pilsoņu ģimenei — Anatolijam Gazarjanam un Annai Mihailovai astoņus gadus veco meitu Izabellu, vēsta Sputnik Igaunija.

Formālais bērna atņemšanas iemesls — ģimenes dzīvoklī ilgu laiku nav veikts remonts, turklāt, pēc speciālistu domām, meitenei kaitējusi cigarešu dūmu smaka, pavēstīja ģimenes advokāte Violeta Volkova.

​​Izabellas tēvs paskaidroja, ka ir invalīds, tāpat kā viņa dzīvesbiedre, tāpēc ģimenes finansiālais stāvoklis nav spīdošs. Vīrietis saņem valsts pabalstu — 180 eiro mēnesī. Par šādiem līdzekļiem ģimene nevar atļauties remontu.

Taisnās tiesas dieviete Temīda - Sputnik Latvija
Tiesa Igaunijā atteikusies izskatīt nepilngadīga bērna prasību

Sociālie darbinieki regulāri apmeklējuši invalīdu ģimeni ar bērnu, un iepriekš nekādas pretenzijas meitenes vecākiem nav izteiktas. Situācija mainījusies, kad viņus apmeklējuši citas sociālās darbinieces un izteikušas pārmetumus par dzīvokļa stāvokli. Viņām nav paticis arī tas, ka tukšā istaba dzīvoklī netiek izmantota kā bērnistaba.

Vēl viena pretenzija attiecās uz smēķēšanu dzīvoklī. Sociālie darbinieki norādīja, ka dūmi kaitē bērnam. Vecāki paskaidroja, ka dzīvoklī smēķē reti, turklāt tikai tad, ja meitas nav mājās.

11. jūlijā divi sociālie darbinieki četru policistu pavadībā atņēma meiteni, lai nogādātu bērnu namā. Trīs dienas vēlāk vecākiem kļuva zināms, ka tiesa pieņēmusi lēmumu par viņu meitas izvietošanu bērnu patversmē līdz 29. oktobrim.

Informāciju par bērna izņemšanu no Krievijas pilsoņu ģimenes Igaunijā saņēmusi Krievijas prezidenta pilnvarotā bērnu tiesību jautājumos Anna Kuzņecova. Patlaban viņa pārbauda informāciju par meitenes izņemšanu, tiesībsarga administrācija sazinās ar Krievijas vēstniecību Igaunijā. 

Ziņu lente
0