Politika

Spānijas premjers apmeklēs Latviju un Igauniju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasРабочая поездка президента РФ В. Путина в Китай. День второй
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Китай. День второй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministre un valdības vadītājs nākamnedēļ ieradīsies Baltijas valstīs; viņi apmeklēs karakuģus un militārās bāzēs Emari un Ādažos, kur izvietoti Spānijas karavīri.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs 17. un 18. jūlijā apmeklēs spāņu karavīrus, kas dislocēti Latvijā un Igaunijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Spānijas valdības ziņojumu.

Spāņu karavīri ieradušies Latvijā - Sputnik Latvija
Spānija pārspējusi rekordu pēc karavīru dislokācijas Latvijā

Vizītes laikā Spānijas valdības vadītāju pavadīs aizsardzības ministre Marija Doloresa de Kospedala. Rahojs un Kospedala apmeklēs militāro bāzi Emari Igaunijā, kur pašlaik atrodas lidmašīnas F18 no Saragosas gaisa bāzes. Tās NATO rotācijas misijas ietvaros no 3. maija līdz 31. augustam patrulē Baltijas gaisa telpu.

Rahojs apmeklēs Ādažu bāzi Latvijā, kur ir dislocēti 310 spāņu karavīri paplašinātās NATO kaujas grupas ietvaros Kanādas vadībā. Grupas sastāvā ietilpst vairāki tūkstoši karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas. Jūnijā Spānija nosūtījusi uz Latviju arī četrus Leopard tankus un 12 kājnieku kaujas mašīnas Pizarro.

Iepriekš kļuva zināms, ka pēc karavīru nosūtīšanas uz Latviju, ārpus valsts dislocēto Spānijas militārpersonu skaits pārsniedzis 3000 cilvēku. Liels Spānijas militārais kontingents atrodas arī Libānā, Irākā, Igaunijā, Turcijā un Sāhelas reģionā Āfrikā.

Ziņu lente
0