Lavrovs par Krievijas un ES attiecībām: "Es noklusēšu"

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pastāstīja par Krievijas un Eiropas attiecībām veltīto Sergeja Lavrova joku.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 13. jūlijā uzstājās Kerbera fondā Berlīnē. Pasākuma laikā tika skarta Krievijas un Eiropas attiecību tēma, vēsta Sputnik Moldova.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova "nodeva" diplomātu — savā lapā Facebook viņa pastāstīja par interesanto Lavrova un pasākuma vadītājas dialogu pēc jautājuma par to, kā viņš nosauktu Krievijas un ES attiecībām veltītu dzejoli.

"Tur iespējama ne īpaši literāra atskaņa, tāpēc es noklusēšu," — atzīmēja Lavrovs.

Viņš norādīja, ka pieņēmums par Maskavas vēlmi vājināt Eiropas Savienību ir absurds.

Iepriekš kļuva zināms, ka ES diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni 11. jūlijā informēja: Krievija un Eiropas Savienība vienojušās par biežāku saskari starptautiskajos jautājumos.

Krievijas Federācijas Valdības nams - Sputnik Latvija
Krievija pagarinājusi kontrsankcijas līdz 2018. gada beigām

2014. gadā ES ieviesa sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā notikumus Ukrainā un Krimas atkalpievienošanos Krievijai, un vairākkārt tās paplašināja un pagarināja. Šī gada 28. jūnijā ES Padome pieņēma lēmumu pagarināt sankciju termiņu vēl par sešiem mēnešiem.

Savukārt Krievija 2014. gada augustā ieviesa atbildes pasākumus — ierobežoja pārtikas produktu importu no ES, ASV, Austrālijas, Norvēģijas un Kanādas. Kopš 2015. gada 13. augusta valstu sarakstā tika iekļauta Albānija, Melnkalne, Islande un Lihtenšteina, bet no 2016. gada 1. janvāra — arī Ukraina. 30. jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par atbildes pasākumu termiņa pagarināšanu līdz 2018. gada 31. decembrim.

Krievijas Ekonomikas attīstības ministrijas vērtējumā ES, ASV, Kanāda, Norvēģija un Austrālija produktu embargo rezultātā zaudējušas noieta tirgu 8,6 miljardu dolāru apmērā gadā. 

Ziņu lente
0