Rauls Kastro kritizē ASV valdību

© Sputnik / Alexei Nikolski / Pāriet pie mediju bankasKubas Valsts Padomes priekšsēdētājs Rauls Kastro. Foto no arhīva
Kubas Valsts  Padomes priekšsēdētājs Rauls Kastro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kubas Valsts Padomes priekšsēdētājs Rauls Kastro uzskata, ka Ziemeļamerikas valdība nolēmusi padarīt stingrāku blokādi, izmantojot "aukstā kara" perioda naidīgo retoriku.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Kubas Valsts  Padomes priekšsēdētājs Rauls Kastro kritiski izteicies par ASV administrācijas soļiem pret Kubu, taču uzsvēra, ka ir gatavs turpināt dialogu, vēsta RIA Novosti.

ES. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ES un Kuba - attiecību normalizācija

Jūnijā ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka atceļ sava priekšgājēja Baraka Obamas "kļūdaino" politiku, kuras mērķis bija uzlabot attiecības ar Havanu. Baltais nams norādīja, ka ASV saglabā pret Kubu ieviesto embargo un iebilst pret ANO un citu starptautisko organizāciju ierosinājumiem to atcelt.

"Ziemeļamerikas valdība nolēmusi padarīt stingrāku blokādi, ieviešot jaunus aizliegumus, un jaunos pasākumus pamato ar "aukstā kara" perioda naidīgo retoriku," — paziņoja Kastro Tautas varas nacionālās asamblejas sēdē.

Kubas līderis atgādināja, ka Trampa vārdos netiek ņemts vērā atbalsts no amerikāņu puses, ieskaitot Kubas emigrantu aprindas, kā arī idejas par blokādes atcelšanu un abu valstu attiecību normalizāciju. Viņš norādīja, ka šie lēmumi atbilst tikai Floridas dienvidos dzīvojošo kubiešu interesēm.

"Kuba vēlas turpināt dialogu ar ASV uz suverenitātes cieņas pamata; nevajadzētu gaidīt, ka Kuba apspriedīs savus principus vai pieņems jebkādus noteikumus — to mēs nekad neesam darījuši. Neatkarīgi no ASV rīcības mēs iesim uz priekšu pa mūsu izraudzīto ceļu," — Kastro vārdus citēja avīze Granma.

Ziņu lente
0