Zaharova par "mežabrāļiem" veltīto filmu: vēstures izkropļošana

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrija oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrija oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO filma, kas slavē Baltijas "mežabrāļus" radījusi Krievijas ĀM oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas sašutumu – viņa lūdza vispasaules sabiedrību izvērtēt šo "atbaidošo akciju".

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija oficiālā pārstāve Marija Zaharova kritizēja video ierakstu, kurā NATO iepazīstina ar "mežabrāļiem" kā varoņiem un neatkarības cīnītājiem, vēsta RIA Novosti.

Mežabrāļi - Sputnik Latvija
Mežabrāļi: NATO publicējusi video par latviešu partizāniem

Trešdien NATO publicēja astiņas minūtes ilgu dokumentālo video ierakstu, kurā "mežabrāļi" parādīti  kā varoņi un cīnītāji par savu valstu neatkarību no Padomju Savienības. Video ieraksta autori atzīmējuši, ka "mežabrāļu" gars dzīvo triju Baltijas valstu bruņoto spēku speciālo uzdevumu vienībās.

"Atceros, kā pirms pusgada pasaules sabiedrība, tostarp centrālie mediji, apsprieda, vai iespējams iestudēt dejas par Holokausta tēmu. Ļoti ceru, ka šie cilvēki, kuriem, pēc viņu vārdiem, nav vienaldzīga saudzīga attieksme pret vēstures traģiskajām lappusēm, novērtēs NATO atbaidošo akciju. Ceru, ka nevienam nav jāatgādina par masu slepkavībām, kurās bija iesaistīti tie, kas vēlāk sāka sevi dēvēt par "mežabrāļiem"," — savā lapā Facebook uzsvēŗa Zaharova.

Diplomāte lūdza nepalikt malā žurnālistus, vēsturniekus un politologus.

"Šo vēstures kropļojumu, ko NATO apzināti izplata ar mērķi iedragāt Nirnbergas rezultātus, ir jāpārtrauc!

Ja šodien Bandera ir varonis, bet "mežabrāļi" — partizāni, kas glābuši Baltiju, kas tad notiks rīt?" — uzsvēra Zaharova.

Ziņu lente
0