Baltkrievijas AM nosūtīs visiem ielūgumu novērot mācības "Rietumi 2017"

© Sputnik / Alexander KryazhevMilitārās mācības. Foto no arhīva
Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija nav uzņēmusies pienākumu uzaicināt militāros novērotājus, taču darīs to brīvprātīgi, lai saglabātu atklātību.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Baltkrievijas Aizsardzības ministrija nosūtīs ielūgumus visām valstīm, kas vēlētos novērot Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Rietumi 2017", kas notiks valsts teritorijā septembrī, paziņoja Baltkrievijas Ārlietu ministrijas Informācijas pārvaldes priekšnieks Dmitrijs Mirončiks, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Viņš atzīmēja, ka spēki, kas piedalīsies mācībās, nepārsniegs līmeni, uz ko attiecas Vīnes dokumentā iekļautie noteikumi par noteiktas militārās darbības obligātu novērošanu.

Министр обороны Великобритании Майкл Фэллон - Sputnik Latvija
Maikls Felons: mācības "Rietumi 2017" būs vērienīgākas nekā jebkuras NATO mācības

"Citiem vārdiem sakot, mūsu pusei nav pienākuma uzaicināt novērotājus šāda mēroga mācībām, kurās piedalīsies mazāk nekā 15 tūkstoši karavīru. Vienlaikus, ņemot vērā atklātības un labas gribas principus, Baltkrievija uzņēmusies iniciatību un nosūtīs uzaicinājumus starptautisko organizāciju pārstāvjiem: ANO, EDSO, NATO, NVS, Kolektīvās drošības līguma organizācijai un Sarkanā Krusta starptautiskajai komitejai," — paziņoja Mirončiks.

"Cik man zināms, burtiski šodien visi šie ielūgumi tiks nosūtīti pa Aizsardzības ministrijas līniju," — viņš piebilda.

Abu valstu bruņoto spēku kopīgās stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" notiks no 14. līdz 20. septembrim Baltkrievijas teritorijā. Saskaņā ar informāciju, tajās piedalīsies aptuveni trīs tūkstoši Krievijas karavīru un apmēram 280 tehnikas vienības. Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka ir gatavs uzaicināt NATO apmeklēt mācības, ja Ziemeļatlantijas bloka pārstāvji paudīs šādu vēlēšanos.

Ziņu lente
0