Ostapenko zaudē Viljamsai un pamet Vimbldonu

© REUTERS/Tony O'BrienOstapenko
Ostapenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas tenisistes uzvaru sērija Grand Slam turnīrā beidzās divpadsmitajā mačā; viņas pretiniece iekļuva desmitajā Vimbldonas pusfinālā.

RĪGA, 12.jūlijs — Sputnik. Jeļena Ostapenko nav spējusi iekļūt Vimbldonas pusfinālā, piekāpjoties amerikānietei Vinusai Viljamsai."She continues to take care of business"

​Mačs ilga 1 stundu un 13 minūtes un noslēdzās ar rezultātu 6:3, 7:5 Viljamsas labā. Pirmā seta otrajā spēlē viņa izdarīja breiku, kas arī izlēma partijas iznākumu. Otrajā setā notikumi attīstījās pēc tāda paša scenārija, taču Ostapenko izdevās pieņemt pretinieces padošanu sestajā spēlē un izlīdzināt rezultātu. Vienpadsmitajā spēlē latviete atkal palaida savu padošanu, un nākošajā — otro setu un maču.

Jeļenas rezultātā ir tradicionāli liels aktīvi izspēlēto punktu skaits: 20 pret 13, bet arī lielāks ne piespiedu kļūdu skaits: 18 un 14 Vinusai. Visa mača laikā amerikāniete ieguva 66 punktus, kamēr latvietei izdevās iegūt vien 52.Jelena Ostapenko's Grand Slam match winning streak has come to an end at 11.

​Viljamsas aktīvā ir astoņi dūži pret vienu Ostapenko, augstāks pirmās padošanas procents (66% un 57% attiecīgi) un šīs pirmās padošanas realizēšana (78% un 72% veiksmīgu izspēļu). Otrajā padošanā Vinusa tāpat rīkojās drošāk: 48% veiksmīgu izspēļu viņai un 32% Jeļenai.

Pusfinālā Viljamsa uzspēlēs ar britānieti Džoannu Kontu vai ar rumānieti Simonu Halepu.    

Ziņu lente
0