The Washington Post: labākās valstis imigrantiem

© REUTERS / Daniel Dicksonlabākās valstis imigrantiem
labākās valstis imigrantiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropā tika atrasta tikai viena valsts, kura imigrācijai der sliktāk, nekā Latvija, un tā ir Serbija; daudz labāk emigrēt ir uz AAE, DĀR, Singapūru vai uz Brazīliju.

RĪGA, 11.jūlijs — Sputnik. Jaunajā valstu reitingā, kuras ir imigrantiem vispiemērotākās, pirmo vietu ieņēmusi Zviedrija, raksta The Washington Post.

Reitingu izveidojušie U.S. News, ņēma vērā tādus faktorus kā ekonomiskā stabilitāte, ienākumu vienlīdzība un darba tirgu, kā arī sabiedrības viedokļa aptauju, kuru veica biznesmeņu un parasto iedzīvotāju vidū. Tāpat tika izmantoti Pasaules Bankas un ANO dati.

Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā - Sputnik Latvija
Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā

"Ņemot vērā interesi, kuru izraisa imigrācija ASV un pārējā pasaulē, mēs gribētu izpētīt tās potenciālo izdevību un risku valstu ekonomiskajam statusam, " teica U.S. News valdes loceklis Eriks Gertlers.

Piemēram, imigrācija uz Zviedriju šogad kļuvusi par neparastu debašu priekšmetu ASV, kad prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka negatīvajam Zviedrijas piemēram ir jāpārliecina ASV neuzņemt migrantus. "Viņi pieņēma vairākumu (migrantu) un ieguva problēmas, kuras nebija gaidījuši, " teica viņš, izraisot naidīgu zviedru reakciju.

Pēdējo dažu gadu laikā Zviedrija kļuvusi par populāru virzienu bēgļiem no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Rēķinot uz katru iedzīvotāju, 2015.gadā, migrācijas krīzes karstākajā laikā, viņa pieņēma vairāk bēgļu, nekā jebkura cita Eiropas valsts.

Kaut gan reitingā tika iekļauti politiskā patvēruma saņemšanas kritēriji, tas ņem vērā migrācijas politiku un integrācijas pasākumus, kuru analīzi sniegusi ANO. Pētījuma mērķis bija imigrācijas ekonomiskie aspekti un ietekme, ko tā var radīt valsts stāvoklim pasaulē.

Zviedrija nav vienīgā Skandināvijas valsts reitinga augšgalā, Norvēģija (6.vieta), Somija (8.vieta) un Dānija (10.vieta) arī ieguva vietas pirmajā desmitniekā, tai skaitā, pateicoties labu viedokli par viņu ekonomiku un tiekšanos pēc īpašuma vienlīdzības. Citas valstis, tādas kā Kanāda (2.vieta) un Šveica (3.vieta), ieguva augsto vērtējumu, pateicoties imigrantu integrācijas pasākumu dēļ, tādām kā valodu kursi.

Алехандро Мартинес Велес, Испания. Беженцы в Белграде - Sputnik Latvija
Valsts Kontrole konstatēja bēgļiem domātas naudas "neadekvātu" iztērēšanu

Kaut gan ASV ieņēma salīdzinoši augsto 7.vietu, reitinga veidotāji atzīmēja izplatītu viedokli par īpašuma nevienlīdzību valstī. Lielbritānija vispār izrādījās 17.vietā, neskatoties uz savu stipro ekonomiku, jo tās imigrācijas politika, pirmām kārtām, rada labvēlīgus nosacījumus tās pilsoņiem. Šāda pieeja pastāv tikai sešās valstīs, tostarp Saūda Arābijā un Mjanmā.

Visaugstākās vietas reitingā ieguva Eiropas un Ziemeļamerikas valstis, kaut gan dažas Eiropas valstis, tādas kā Serbija (68.vieta) un Latvija (58.vieta), izrādījās daudz zemāk par kaimiņiem (Lietuva un Igaunija reitingā netika atspoguļotas). No Tuvo Austrumu valstīm visaugstāk izrādījās Apvienotie Arābu Emirāti (15.vieta), un Āzijas valstu vidū — Singapūra (18.vieta). No Dienvidamerikas visaugstāko vietu ieņēma Brazīlija (32.vietu), un Āfrikā līderpozīcija ir Dienvidāfrikas Republikai (45.vieta).

Pēdējā vietā izrādījās Kenija, kuru nedaudz apsteidza Gvatemala un Tunisa.    

Ziņu lente
0