Policija par Ivana pazušanu Liepājā: dīvainības un vienaldzība

© Foto : bezvests.lvПоиски пропавшего в Лиепае Ивана Берладина
Поиски пропавшего в Лиепае Ивана Берладина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazušanas dienā piecus gadus vecais Ivans Berladins viens pats braukāja pa Liepāju ar autobusu, taču neviens par to nepaziņoja policijai.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Skaļās lietas izmeklēšanas laikā par 2017. gada 1. jūlijā piecus gadus vecā Ivana Berladina pazušanu Liepājā policija oficiāli apstiprināja informāciju, ka zēns no rīta, plkst. 8:00 Tosmarē iekāpa maršruta autobusā un aizbrauca Karostas virzienā, vēsta BaltNews.lv.

Pēc 20 minūtēm zēns aizbrauca ar pilsētas maršruta mikroautobusu pilsētas centra virzienā līdz Kuršu laukumam. Kā noskaidroja policija, pēdējo reizi Ivanu redzēja dzīvu 1. jūlijā, plkst. 16:00 Spīdolu ielas rajonā, tiek ziņots, atsaucoties uz Latvijas Valsts policijas preses dienestu.

Пресс-брифинг Госполиции в связи с суицидальной игрой Синий кит - Sputnik Latvija
Valsts policijai gandrīz nav cerību atrast Vaņu Berladinu dzīvu

Neskatoties uz to, ka šobrīd tiek izskatītas divas pamatversijas – ar Ivanu Berladinu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš ir kļuvis par apzināta jeb neapzināta nozieguma upuri, policija neizslēdz arī to, ka bērns aizbrauca ar sabiedrisko transportu uz citu pilsētu.

Kopumā, pēc Liepājas Kriminālpolicijas nodaļas vadītāja Uģa Āvas vārdiem, Ivana lietu var raksturot ar trim vārdiem: dīvainības, nesakritības un vienaldzība. Tāpat viņš paziņoja, ka zēnu meklē visā Latvijā, taču visvairāk koncentrējas uz Liepāju un tās apkārtni.

"Vienaldzību raksturo apstāklis, ka puika viens pats brīvi varēja pārvietoties sabiedriskajā transportā un pastaigāties pa ielām, bet neviens pieaugušais neliekas par to ne zinis. Tāpat vienaldzību raksturo zēna kaimiņi, kas publiski medijiem stāstījuši, ka bērna māte it kā situsi savus bērnus, tomēr policijai par to neziņoja," — norāda Āva.

Meklējumi iekļauj visdažādākās metodes: ūdenslīdēju darbus, bruņotos spēkus, helikopteru izmantošanu nepieciešamības gadījumā. Piemēram, šodien virs Liepājas lidinājās helikopters. "Meklēšana koncentrējusies uz visu — ūdeni, sauszemi, ēku pagrabiem, jebkurām citām vietām," — paziņoja Āva.

"Baumu līmenī mums ir ļoti daudz informācijas, taču arī baumas tiek pārbaudītas, jo jāstrādā ar jebkādu informāciju. Lai arī pieļaujam, ka noticis visļaunākais, ceram, ka nekas viņam nav noticis," — beigās saka viņš.

Policijas pārstāvis uzsvēra, ka šobrīd Liepājā savācās kopā vadošie policijas un armijas speciālisti, kuri nodarbojas ar bērna meklējumiem diennakts režīmā.

Bērna meklējumiem ir izveidota vienota elektroniskā e-pasta adrese puikaliepaja@iem.gov.lv, darbojas telefonlīnija 116000, kurā Valsts policijas dežūrdaļa pieņem jebkāda veida informāciju, kura varētu palīdzēt Ivana meklējumos.

Ziņu lente
0