Politika

Šnore: Baltkrievijā tiks "slīpēts" uzbrukums Baltijas valstīm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas deputāts Edvīns Šnore EDSO nav ieradies parlamentārajā sesijā Minskā nevis savu izteikumu dēļ, bet gan sakarā ar gaidāmajām mācībām "Rietumi 2017".

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Latvijas Saeimas deputāts Edvīns Šnore paskaidrojis iemeslus, kuru dēļ nav ieradies EDSO parlamentārajā sesijā Minskā.

Latvijas Saeimas deputāts Edvīns Šnore - Sputnik Latvija
Skandalozais deputāts Edvīns Šnore nav ieradies EDSO PA sesijā Minskā

Iepriekš kļuva zināms, ka Šnore, Latvijas delegācijas vadītājs, nezināmu iemeslu dēļ nav ieradies Baltkrievijā. Rezultātā Latvijas delegāciju sesijā vada "Vienotības" deputāts Atis Lejiņš. Delegācijas loceklis Andrejs Klementjevs sarunā ar Sputnik Latvija pauda neizpratni par Šnores lēmumu – viņam bija jāierodas Minskā. 

Klementjevs bija izbrīnīts par to, ka Šnore nav devies uz parlamentāro sesiju, jo viņš gatavojies braucienam. Jāpiebilst, ka nesen Rīgu apmeklēja Baltkrievijas parlamenta vicespīkers un Senāta pārstāvji. Baltkrievi kopā ar Šnori parakstīja rezolūcijas un pauda gandarījumu par viņa sniegto Baltkrievijas interešu atbalstu EDSO līmenī. Tātad brauciens uz Minsku Latvijas delegācijas vadītājam nebūtu bijis velts. 

Klīda baumas, ka Edvīnam Šnorem netiks izsniegta vīza, ņemot vērā viņa izteikumus par krieviem, taču Andrejs Klementjevs bija pārliecināts, ka nekas tamlīdzīgs nav noticis.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Lukašenko: NATO karu nevēlas, taču stāv pie mūsu robežām

Beidzot noslēpumu par savu lēmumu nepiedalīties asamblejā atklāja pats Šnore, kam piezvanīja radio Baltkom. Viņš atteicies no brauciena nevis tādēļ, ka aktīvisti nosūtījuši vēstuli Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko ar lūgumu neielaist viņu valstī, bet gan tādēļ, ka gaidāmas Baltkrievijas un Krievijas kopīgās militārās mācības, kurās, saskaņā ar Šnores vārdiem, tikšot slīpēts uzbrukums Baltijas valstīm.

Politiķis paskaidroja, ka uz Minsku viņš neesot braucis Krievijas un Baltkrievijas kopīgo nedraudzīgo militāro mācību dēļ. Viņš piebilda, ka, pēc Nacionālās apvienības domām, Krievija ir agresors. Lielas militārās mācības 2014. gadā esot noslēgušās ar Krimas okupāciju, un tagad Šnore bīstas, ka mācībās "Rietumi 2017", kas notiks šī gada augustā un septembrī Baltkrievijā, tikšot apgūts uzbrukums Baltijas valstī. Viņš uzskata, ka šādā situācijā patlaban uz Baltkrieviju braukt nevarot.

Ziņu lente
0