Sinoptiķi par laikapstākļiem: Jaungada nakts bija siltāka

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaСильный ветер на набережной в Риге
Сильный ветер на набережной в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzās Latvijas pilsētās naktī pārspēti temperatūras rekordi – visaukstāk bija Stendē, kur termometra termometrs noslīdējis līdz +3,2 grādiem.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Sinoptiķu paziņojumi atgādina ziņas no frontes. Piektdienas rītā kļuva zināms, kas Liepājā, Mērsragā, Alūksnē un Rēzeknē pārspēti kārtējie temperatūras rekordi.

Pulksten vienos naktī meteostacijas fiksējušas Stendē un Ventspils lidostā tikai +5 grādus. Salīdzinājumam meteoroloģijas centra speciālisti minēja Jaungada nakts temperatūru – šogad tā bija augstāka: +6 grādi.

Sinoptiķi precizē —1892. gadā Jelgavā tika fiksēta temperatūra par vienu grādu zemāka nekā Stendē, tātad kopējais temperatūras rekords Latvijā pagaidām nav pārspēts.

Taču nomierināties būtu pāragri — naktī uz sestdienu sinoptiķi paredz iespējams, jaunus temperatūras rekordus. Laba ziņa ir, ka rīt kopējā diennakts temperatūra būs nedaudz augstāka, tomēr debesis klās mākoņi.

Sinoptiķi ir spiesti atzīt, ka šādi apstākļi pagaidām neļauj Latvijas laikapstākļiem pietuvināties zemākajai meteoroloģiskai vasaras normai, kas sastāda +15 grādus. Piemēram, otrdien vidējā temperatūra turējās +13,9 grādu līmenī.

Дождь - Sputnik Latvija
Sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem pirmajās jūlija brīvdienās

Sestdien un svētdien gaidāms neliels ciklons, tātad atkal nokrišņi. Jau sestdienas rītā debesis pārklās mākoņi un stiprāks lietus līs valsts rietumu un centrālajos rajonos. Gaisa temperatūra svārstīsies no +20 līdz +21 grādiem. Naktī uz sestdienu tā kritīsies līdz +7, bet, ja būs mākoņi, iespējams, saglabāsies +11 … +13 grādi.

Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies kārtējais ciklons, kas atnesīs siltākas gaisa masas. Gaiss iesils līdz +21… +23 grādiem, pauž cerību sinoptiķi. Taču bez lietus diemžēl neiztikts. Siltums, ja to vispār var tā nosaukt, nesaglabāsies ilgi, un jau nedēļas otrajā pusē atkal kļūs vēsāks un līs lietus.

Ziņu lente
0