ES valstu iekšlietu ministri nolēmuši kopīgi pretoties masveida migrācijai

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas galvaspilsētā tikās ES iekšlietu un tieslietu ministri, lai apspriestu kontinenta politiskās un ekonomiskās drošības galveno problēmu – Āfrikas un Tuvo Austrumu iedzīvotāju masveida migrāciju uz ES.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Eiropas Savienības dalībvalstu iekšlietu un tieslietu ministri pauda nopietnas bažas par situāciju, kas veidojas Itālijā, ņemot vērā bēgļu masveida plūsmu uz Vidusjūras reģioniem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā - Sputnik Latvija
Viņi neko mums nedod: bēgļi par dzīvi Latvijā

Tikšanās gaitā Tallinā tika pieņemts lēmums atbalstīt Vidusjūras valstu centienus ierobežot migrācijas plūsmas un nostiprināt ES ārējās robežas. Pirmo reizi ES valstu iekšlietu ministri atzīmēja, ka nav iespējams problēmu atrisināt ar solidaritātes vārdiem – jāatrod uz savstarpējās atbildības pamatiem balstīts risinājums, kas attiecas uz visiem.

Migrācijas ierobežošanai tika ieteikts būvēt barjeras pašu migrācijas plūsmu ceļā, un šim nolūkam papildināt Āfrikas kontinenta ziemeļu krasta robežsardzes un robežu kontroles finansējumu. Šim mērķim ierosināts veidot ciešāku sadarbību ar Nigērijas un Mali valdībām, no kurienes ierodas liela daļa migrantu, pastiprināt Lībijas ārējo robežu kontroli. Tiks palielināts arī tā saucamā Ziemeļāfrikas fonda finansējums, kas ļaus pastiprināt vietējo nekomerciālo organizāciju darbību Āfrikā ar mērķi novērst masveida emigrāciju.

Tāpat piedāvāts aktīvāk risināt nelegālo migrantu nosūtīšanu uz dzimteni; šim nolūkam nepieciešams noslēgt līgumus par readmisiju ar visām Vidusjūras reģiona valstīm.

Visi Tallinā apstiprinātie lēmumi tagad tiks ierosināti apspriedē ar kolēģiem no Āfrikas valstīm, kas notiks 24. jūlijā Tunisā. Tad noskaidrosies, vai šīs valstis ir gatavas pilnvērtīgai sadarbībai masveida migrācijas novēršanas jautājumos.

Ziņu lente
0