Pēc tikšanās ar premjeru ārsti informējuši par drīzu streika pārtraukšanu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasSlimnīca. Foto no arhīva
Slimnīca. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tikšanās ar streikojošajiem ģimenes ārstiem premjers Māris Kučinskis solījis sagatavot dokumentu, kurā būs fiksētas pārrunu laikā panāktās vienošanās.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Ģimenes ārstiem, premjerministram Mārim Kučinskim un veselības ministrei Andai Čakšai tikšanās laikā izdevies atrast kopīgu valodu, un protesta akcija, iespējams, tiks pārtraukta jau šodien vai rīt, intervijā Mixnews.lv pastāstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

Premjera un mediķu pārrunas ilga aptuveni pusotru stundu.

Ģimenes ārstu streiks Latvijā sākās 3. jūlijā. Iepriekš mediķi informēja, ka tas ilgs līdz brīdim, kad Veselības ministrija pilnībā izpildīs viņu prasības.

Premjerministrs Māris Kučisnkis - Sputnik Latvija
Māris Kučinskis tiksies ar streikojošajiem ārstiem

Piemēram, ārsti prasa palielināt pašreizējo kapitācijas — izmaksas par pacientiem — līmeni par 30%, taču Veselības ministrija ierosina palielināt tajā iekļauto algu.

Kapitācijas summā iekļauta ne tikai ģimenes ārsta samaksa par ārstēšanu, bet arī dažādi administratīvie izdevumi, ko ģimenes ārsts ir arī prakses vadītājs.

Ģimenes ārstiem ir arī vairākas pretenzijas pret elektroniskās veselības sistēmu.

Pēc tikšanās Kučinskis apsolīja sagatavot dokumentu, kurā būs fiksēti valdības solījumi atbildē uz mediķu pretenzijām.

Veide pastāstīja, ka streiks varētu beigties nekavējoties, ja dokumenta saturs atbildīs tam, par ko puses vienojušās.

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska pavēstīja, ka lauku ģimenes ārsti gatavi jau rīt atsākt darbu.

"Ja šodien Ministru prezidenta birojs mums atsūtīs protokolu, kurā ietverti visi priekšlikumi par streika prasību izpildi, tad mēs esam gatavi ar rītdienu strādāt," — sacīja Kozlovska.

Streiks ir devis rezultātu, uzskata Kozlovska.

"Šī bija cīņa par visiem kolēģiem. Ļoti ceru, ka politiķiem dotais uzticības kredīts tiks attaisnots un 21.jūlijā lēmums Saeimā tiks pieņemts," — pauda Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja.

Ziņu lente
0