Politika

O’Kīfs: neticiet New York Times un CNN vārdiem par anonīmajiem avotiem

© © Pablo Martinez MonsivaisAmerikāņu žurnālists un izmeklēšanas portāla Project Veritas dibinātājs Džeimss O'Kīfs
Amerikāņu žurnālists un izmeklēšanas portāla Project Veritas dibinātājs Džeimss O'Kīfs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plaši pazīstamais Džeimss O’Kīfs, rietumvalstu mediju viltus ziņu skandalozo atmaskojumu autors, uzskata, ka amerikāņi sāk saprast: valsts vadošie mediji pūlas viņus apmuļķot.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Amerikāņu žurnālists un izmeklēšanas portāla Project Veritas dibinātājs Džeimss O'Kīfs pastāstīja aģentūrai RIA Novosti par savu skandalozo interviju, kurā CNN producents Džons Bonifīlds atklāti nosaucis par muļķībām visu, ko viņš un viņa kolēģi stāsta televīzijā par Krieviju, informē Sputnik Igaunija.

Džeimss O'Kīfs uzsver, ka žurnālista galvenais uzdevums ir nemainīgs jau ilgus gadus — sargāt tikumiskās kārtības robežas, pārbaudīt un apstiprināt faktus, kas satrauc cilvēku. Tāpēc vienmēr ir skumji, kad atrodas tādi preses pārstāvji, kuri šos uzdevumus nepilda.

"Lielākā daļa cilvēku jau ir redzējuši ierakstu, kas atmasko CNN, piemēram, intervijas daļu, kurā producents Džons Bonifīlds stāsta, ka jāpārtrauc darbs žurnālistikā un jāpievēršas Krievijai," — žurnālista teikto citē RIA Novosti, uzsverot, ka CNN atzīst: ieraksts ir autentisks.

Tiesa, viņš piebilst, ne tikai pazīstamais telekanāls ir gatavs upurēt objektivitāti, gatavojot kritiskus materiālus par Krieviju. Tam gatavi ir arī citi viņa valsts vadošie mediji: "Mēs atmaskojam nevis CNN, bet gan visu sistēmu. Beidzot cilvēki paver acis un apzinās, cik neuzticami un netaisnīgi mēdz būt mediji. Es uzskatu, ka mums visiem jāatbalsta neatkarīga faktu meklēšana un jāņem tie vērā."

Tāpēc viņš ir vīlies par CNN reakciju pēc telekanāla producenta atklāsmes publikācijas. Džeimsam O'Kīfam šķiet neticami tas, ka viņš nosaukts par "propagandistu": "Nosaukt par propagandistu vai teikt, ka mēs nodarbojamies ar propagandu — tā ir īsta kauna lieta. Es nesniedzu vērtējumu, nerediģēju, es vienkārši saku: "Pārbaudiet ierakstu."

Символика канала CNN - Sputnik Latvija
CNN producents paziņojis, ka amerikāņu vēlētāji ir "dumji kā zābaki"

Viņš ir pārliecināts, ka ASV iedzīvotāji saņems jobjektīvu informāciju no vietējiem medijiem, ka viņiem tiks sniegti visdažādākie viedokļi par notiekošo: "Tās ir ASV. Mēs esam par piekļuvi informācijai, mēs vēlamies, lai cilvēki varētu saņemt informāciju par notiekošo, un mums nepatīk, ja tiem, kas runā, aizbāž mutes. Tikai tad amerikāņiem būs pilns informācijas apjoms, tikai tad viņi varēs pieņemt pareizo lēmumu."

Tieši tāpēc Džeimss O'Kīfs aicina amerikāņus neticēt Amerikas vadošo mediju vārdiem par to, ka "mūsu anonīmais avots mums pastāstīja", bet  gan tieši pieprasīt ierakstu: "Kāpēc gan mēs nevarētu lūgt New York Times parādīt mums ierakstus un atklāt savus avotus? Un nevajag viņiem ticēt, pirms viņi to nav paveikuši."

Ziņu lente
0