Tramps aizstāv savus tvītus: es esmu mūsdienīgs prezidents

© REUTERS / Yuri GripasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paskaidroja, ka sociālo tīklu izmantošana, un tieši Twitter, ir mūsdienu prezidenta atribūts.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paskaidroja viņa aktīvu sociālā tīkla Twitter izmantošanu ar nepieciešamību apkarot "melīgos masu medijus", kurus viņš vaino naida izplatīšanā pret viņu, vēsta izdevums El Mundo.

"Atcerieties, es uzvarēju 2016.gada vēlēšanās ar interviju, mītiņu un sociālo tīklu palīdzību. Man nācās cīnīties pret fake news (viltus ziņām), un es to izdarīju, " piebilda valsts vadītājs.

Kopš ievākšanās Baltajā namā Tramps izmantoja Twitter tīklu, it kā tas ir oficiāls ASV prezidenta instruments komunikācijai, publikāciju ievietošanai, rīkojumu izdošanai un… masu mediju un žurnālistu apvainošanai. 71 gadu vecais magnāts uzstāj uz tā, ka sociālo tīklu izmantošana ir mūsdienīga prezidenta pazīme.

Atbildot uz apvainojumiem no savu politisko oponentu puses uzvedībā, kura nav savietojama ar prezidenta amatu, Tramps atbildēja: "Manai sociālo tīklu izmantošanai nav nekāda sakara ar prezidentūru, tas ir mūsdienīga prezidenta atribūts", tādējādi atgādinot par savas priekšvēlēšanu kampaņas galveno lozungu "Atgriezīsim Amerikai pagātnes varenību".

Pēdējo dienu laikā Tramps uzbruka tīklā dažiem televīzijas raidījumu vadītājiem un turpināja publicēt apvainojošus komentārus, neskatoties uz kritiku, kura skan tai skaitā no viņa paša partijas biedriem Republikāņu partijā,

Trampa attiecības ar medijiem veidojas ārkārtīgi sarežģīti. Viņš gandrīz nesniedz intervijas, izņemot konservatīvo kanālu Fox News, kurā prezidents jūtas brīvāk, kad tai pat laikā ziņu kanālu CNN aizritējušajā sestdienā viņš nosauca par "miskastes žurnālistiku".

Ziņu lente
0