Svēta vieta tukša nepaliek: Jūrmala gatavo Jūras Pērli

CC BY-SA 3.0 / wikipedia / Kirilloparma / Dzintari (Concert Hall)Концертный зал Дзинтари
Концертный зал Дзинтари - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šovasar Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks Starptautiskais teātra mūzikas un kino festivāls Jūras Pērle.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik, Jeļena Kirillova. Festivāls Jūras Pērle norisināsies 31. jūlijā un 1. augustā, tā būs veltīta mūzikas skaņdarbiem, kuri tika speciāli radīti kinolentēm, mūzikliem un izrādēm.

Skatītājus gaida dažādu mākslas veidu sintēze, aktieru "dzīvā" skanējumā izpildītas dziesmas no kinofilmām. Publikas priekšā parādīsies arī tie, kas dziedāja "aiz kadra". Fonā tiks demonstrētas kinolentes un teatrālo dekorāciju maiņa.

Skatītāji redzēs un dzirdēs Vladasu Bogdanasu, Mihailu Bojarski, Alekseju Vorobjovu, Fjodoru Dobronravovu, Maksimu Dunajevski, Ivaru Kalniņu, Igoru Korneļuku, Valēriju Lanskuju, Antonu Makarski, Vladimiru Meņšovu, Marinu Naumovu, Olgu Pīrāgu, Leonīdu Serebreņņikovu, Igoru Skļaru, Juriju Stojanovu, Semjonu Strugačovu, Dmitriju Haratjanu un daudzus citus slavenus artistus, dziedātājus un mūziķus.

Festivāla pirmajā dienā skanēs slavenas dziesmas un fragmenti no ārzemju un latviešu filmām un mūzikliem. Otrā diena tiks veltīta komponistu Maksima Dunajevska, Viktora Ļebedeva un Sergeja Ņikitina mākslai – skanēs dziesmas no skaitītāju iecienītākām filmām: "D’Artanjans un trīs musketieri", "Gardemarīni, uz priekšu! ", "Maskava asarām netic" un daudzām citām.

Par atsevišķu festivāla tēmu kļūs neaizmirstamā artista Andreja Mironova māksla – augustā aizritēs 30 gadi kopš viņa nāves uz Latvijas Operas un baleta teātra skatuves.

Vēl viens piemiņas vakars notiks 2.augustā Kongresu Namā, tas būs veltīts lieliskajam režisoram Eldaram Rjazanovam, kuram šogad paliktu 90 gadi, ja vien viņš nebūtu aizgājis viņsaulē pirms diviem gadiem. Pasākumā piedalīsies režisora filmās ģeniāli nospēlējušie aktieri – Lija Ahedžakova, Oļegs Basilašvili, Irīna Mazurkēviča, Svetlana Ņemoļaeva. Dziedās arī aktieri, Tatjana ar Sergejs Ņikitini. Pie klavierēm sēdīsies Ļevons Oganezovs.

Jaunā maiņa

Pirms četriem gadiem Jūrmalu atstājis jauno izpildītāju dziesmu konkurss "Jaunais vilnis". Kūrortam solīja tukšas ielas un izputēšanu. Taču, izskatās, ka baumas par Jūrmalas beigām izrādījušās priekšlaicīgas. Speciālisti atzīst, ka no ekonomiskā viedokļa neviens jauns festivāls nav spējis aizvietot "Jauno vilni", taču par izklaides pasākumu trūkumu Jūrmalā ir grēks sūdzēties.

Хозяйка фестиваля Лайма Вайкуле и продюссер Элите Милграва с президентом Латвии Раймондом Вейонисом - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents ticies ar Laimu Vaikuli

Jau trešo gadu šeit uzņem apgriezienus Laimas Vaikules starptautiskais festivāls "Laima Rendez Vous Jūrmala". Spriežot pēc visa, iecere izdevusies – šogad Vaikule paplašina festivāla programmu, rīkojot koncertus četrus vakarus pēc kārtas – no 20. līdz 23.jūlijam. Uz vienas skatuves uzstāsies labākie artisti no Krievijas, Latvijas, Ukrainas, Gruzijas un citām valstīm.

Atgādināsim, "Jaunais Vilnis" notika Jūrmalā ik gadu kopš 2002.gada, taču 2014.gadā Latvijas varas iestādes aizliedza dažiem Krievijas artistiem ieceļot valstī, un organizatori nolēma pārcelt konkursu uz Krieviju.

Taču, neskatoties uz sankcijām, Krievijas zvaigznes nesteidz aizmirst Jūrmalu, un Latvijas skatītājs vēl joprojām ar prieku apmeklē pasākumus ar slavenu Krievijas artistu piedalīšanos.

Ziņu lente
0