Kaļiņingradā atklāta dzintara izstāde

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasМузей янтаря в Калининграде, архивное фото
Музей янтаря в Калининграде, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autoru darbu konkursa izstāde notiek Kaļiņingradas Dzintara muzejā Septītās starptautiskās biennāles "Alatirj 2017" ietvaros.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Savus no dzintara radītus darbus uz Kaļiņingradu atveduši Latvijas, Lietuvas, Polijas, Austrijas, Dānijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Francijas, Brazīlijas un Krievijas mākslinieki, vēsta Dzintara muzeja mājaslapa.

Konkursa izstādes tēmu vienmēr nosaka UNESCO Kultūras programmas tematiskie virzieni. Tā kā 2017.gads ir pasludināts par Starptautisko tūrisma gadu, māksliniekiem tika piedāvāts radīt mākslas darbus par tēmu "Pasaules arhitektūras hronikas".

Dzintars no Kaļiņingradas apgabala - Sputnik Latvija
Kaļiņingradā atrasts milzīgs dzintara tīrradnis

Starptautiskajā konkursa žūrijas sastāvā, izņemot krievus, bija Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Gagainis, dāņu dizaineris Mete Soabju, juvelierizstrādājumu vēsturniece no Itālijas Bjanka Kapello, Lietuvas Dzintara muzeja starptautisko projektu kuratore Regīna Makauskene, Juvelieru formu mākslinieku asociācijas goda loceklis no Polijas Andžejs Šadkovskis.

Autoru darbi tiks vērtēti nominācijās "Meistarība", "Mākslas tēla izveide", "Inovācijas".

Dzintara muzejs vēsta, ka biennāles "Alatirj 2017" ietvaros, izņemot konkursa izstādi, Kaļiņingradas Mākslas un rūpniecības tehnikumā notiek meistarklases. Jaunajiem māksliniekiem un studentiem stāstīs par plastisko modelēšanu, par darbu ar karstu emalju, par improvizāciju filigrānā tehnikā, arhitektūru rotaslietās un par dzintara restaurāciju.

Biennāles viesus un dalībniekus aicina uz publiskiem lasījumiem par krievu juveliermākslu, par autora dzintara redzējumu, par itāļu tērpu rotājumiem, kā arī uz kultūras programmām Kaļiņingradas muzejos un Baltijas jūras piekrastē.

Ziņu lente
0