Facebook lietotāji Lietuvā izsmējuši ideju aizliegt Krievijas filmas

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasSociālais tīkls Facebook. Foto no arhīva
Sociālais tīkls Facebook. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuviešu Facebook asi negatīvi reaģēja uz vairāku Seima deputātu priekšlikumu sniegt Valsts radio un televīzijas komisijas (LRTK) ekspertiem tiesības noteikt "naidīgās propagandas" līmeni un izsniegt atļaujas Krievijā uzņemto filmu demonstrēšanai.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Facebook lietotāji izsmējuši Lietuvas deputātu priekšlikumu pastiprināt cīņu pret "Krievijas propagandas kino", vēsta Sputnik Lietuva.

Piešķirt Valsts radio un televīzijas komisijai tiesības izsniegt atļaujas rādīt Krievijas filmas piedāvājuši deputāti no partijas "Tēvijas savienība — Lietuvas kristīgie demokrāti".

Sputnik Lietuva grupas dalībnieki sociālajā tīklā salīdzināja "cīņas ar Krievijas propagandu" pastiprināšanos ar Ziemeļkorejas valdības darbībām un norādīja uz demokrātijas trūkumu valstī.

Lietuvieši komentāros atcerējās padomju filmas, piemēram, Leonīda Gaidaja darbus "Kaukāza gūstekne" un "Operācija I un citi Šurika piedzīvojumi", un aicinājuši tos neaizliegt.

Turklāt Sputnik lasītāji atzīmēja, ka Lietuvas aktieri filmējās padomju filmās un arī tagad turpina filmēties Krievijā.

Ļoti aktīvi reaģēja jaunieši. Pārsvarā jauni Facebook lietotāji vienkārši izsmēja Lietuvas parlamentāriešu "novatoru piedāvājumu".

Tāda ir "lietuviešu" demokrātija! Kauns, kauns un vēlreiz KAUNS!

 

© SputnikKomentārs no Sputnik Lietuva
Катерина Шатрова: Такова литовская демократия! Стыдно, стыдно и еще раз СТЫДНО!   - Sputnik Latvija
Komentārs no Sputnik Lietuva

Ziemeļkoreja…

© SputnikKomentārs no Sputnik Lietuva
Зита Жикене: Северная Корея...  - Sputnik Latvija
Komentārs no Sputnik Lietuva

Iepriekš Seima deputāte Radvila Morkunaite-Mikulinene pauda uzskatu, ka Krievijas filma "Vikings" varētu apdraudēt valsts drošību, jo tās mērķis esot "attaisnot Krimas aneksiju un nostiprināt Krimas vēsturisko un likumīgo piederību Krievijai".

Данила Козловский в фильме Викинг - Sputnik Latvija
"Vikings": kā kņazs Vladimirs kaitē Lietuvas nacionālajai drošībai

Februārī Lietuvā tika aizliegts demonstrēt Krievijas filmu par supervaroņiem "Aizstāvji". Pērn Lietuvas politologs, Austrumeiropas izpētes centra vadītājs Laurins Kasčūns skaidroja, ka Krievijas multiplikācijas filma "Maša un Lācis" esot informācijas diversija un Kremļa jaunais propagandas ierocis.

Visā pasaulē populāro Krievijas animācijas seriālu Kasčūns nodēvēja par "vienu no spilgtākajiem jaunākajiem fenomeniem". Pēc viņa pārliecības, multiplikācijas filma "cenšas parādīt lāci (Krievijas alūzija) kā labsirdīgu un miermīlīgu radību, kas rūpējas par mazu meiteni".

Ziņu lente
0