Ērts mērķis: Krievijas Aizsardzības ministrija vērtē britu jauno aviācijas bāzes kuģi

© Robert Perry / AFPLielbritānijas aviācijas kuģis Queen Elizabeth
Lielbritānijas aviācijas kuģis Queen Elizabeth - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pretēji Lielbritānijas aizsardzības ministra cerībām, Karaliskās jūras flotes jaunais aviācijas bāzes kuģis Krievijā tiek uzskatīts tikai par ērtu jūras mērķi.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Jaunais britu aviācijas bāzes kuģis "Queen Elizabeth" ir "ērts jūras mērķis", atzīmēja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Iepriekš Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons pauda, ka "krievi ar skaudību un sajūsmu skatīsies uz britu lielo aviācijas bāzes kuģi".

Lielākais Lielbritānijas Jūras militāro spēku kuģis karaliene Elizabete Pirmaja - Sputnik Latvija
Lielākais Lielbritānijas Jūras kara spēku kuģis pirmo reizi izies jūrā

"Lielbritānijas aizsardzības ministra Maikla Fellona paziņojumi par jaunā aviācijas bāzes kuģa ārējās pievilcības priekšrocībām salīdzinājumā ar Krievijas aviācijas kreiseri "Admiral Kuzņecov" atklāti demonstrē viņa zināšanu trūkumu jūras kara zinātnē, it īpaši, ar ko "aviomāte", kas pēc būtības ir britu aviācijas kuģis, atšķiras no 1143.5 projekta aviācijas kreisera "Admiral Kuzņecov"," — Konašenkova teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Bez palīdzības britu aviācijas bāzes kuģis spēj tikai izlaist lidmašīnas, atrodoties lokā, kurā to cieši ieskauj tā aizsardzībai paredzētie karakuģi, atbalsta kuģi un zemūdenes, paskaidroja Konašenkovs.

"Tāpēc, atšķirībā no aviācijas kreisera "Admiral Kuzņecov", kas aprīkots ar zenīta, pretzemūdeņu un — pats galvenais — pretkuģu raķešu sistēmu "Granit", britu aviācijas bāzes kuģis ir tikai ērts lielu gabarītu  mērķis jūrā," — uzsvēra Krievijas AM oficiālais pārstāvis.

Pirmdien Lielbritānijas Karaliskās jūras kara flotes lielākais kuģis "Queen Elizabeth" pirmo reizi izgāja jūrā. Tas nosaukts par godu karalienei Elizabetei I.

Šī gada februārī Krievijas Jūras kara flotē vienīgais aviācijas kreiseris "Admiral Kuzņecov" atgriezās no kaujas dienesta Sīrijā uz bāzes vietu Severomorskā. Tālajā reisā, kas ilga aptuveni četrus mēnešus, aviācijas kuģa grupa ar "Admiral Kuzņecov" priekšgalā pārvarēja aptuveni 18 tūkstošus jūras jūdžu.

Ziņu lente
0