Valsts policija: radari nav samazinājuši ātruma režīma pārkāpumu skaitu

© pixabayĀtruma kontroles kamera. Foto no arhīva
Ātruma kontroles kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja datiem, vairums iedzīvotāju pārsniedz ātrumu par 11-20 km/st.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Kopš gada sākuma, pamatojoties uz fotoradaru datiem, kopumā vadītājiem par ātruma pārsniegšanu tikuši izrakstīti naudas sodi 5,5 milj. eiro apmērā, paziņoja Latvijas Radio ēterā Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Novērošanas kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pasmaidiet – jūs uzņem fotoradars

Pēc viņas teiktā, katrs aparāts ik dienas reģistrē 32 ātruma pārsniegšanas gadījumus. Kopumā Latvijā ir uzstādīti 42 stacionārie fotoradari, līdz gada beigām plānots izvietot vēl 18 iekārtas. Resors uzsver, ka ierīču izvietošana nemazina noziedznieku skaitu.

"Domājām, ka ar laiku pārkāpēju skaitam ir jāsamazinās, tomēr fiksēto protokolu skaits norāda pretējo. Proti, šogad ik mēnesi mēs fiksējam aptuveni 20 tūkstošus pārkāpumu, kas ir fiksēti ar fotoradaru," — sacīja Mistre.

Viņa norāda, ka vairums — divas trešdaļas autovadītāju — pārsniedz ātrumu par 11-20 km/st. Kopš gada sākuma 87 965 no 123 475 cilvēkiem tika sodīti par šo pārkāpumu. Otrs izplatītākais pārkāpums — ātruma pārsniegšana par 21-30 km/st, 18 910 autovadītāju jau par to samaksājuši.

Lielākoties pārkāpējiem uzliek 40 eiro naudas sodu. Ja pārkāpumu fiksē fotoradari, tad parasti visi soda punkti autovadītājiem netiek piešķirti un tiesības viņi nezaudē.

2018. gadā Latvijā tiks uzstādīti vēl 40 fotoradari. Kopumā, kopš pirmās ierīces uzstādīšanas 2015. gada februāri, tika reģistrēti aptuveni 250 tūkstoši pārkāpumu.

Iepriekš kļuva zināms, ka Valsts policija tuvākajā laikā iegādāsies 12 pārvietojamos radarus par 800 tūkstošiem eiro.

Ziņu lente
0