Baltkrievija varētu izskatīt Krievijas "Iskanderu" iegādi

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasZRK S-400
ZRK S-400 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iegādi varētu izskatīt, ja parādīsies jauns apbruņojums ar labākām īpašībām, atzīmēja diplomāts.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. Minska nākotnē varētu izskatīt Krievijas raķešu kompleksu "Iskander" iegādi, paziņoja Baltkrievijas vēstnieks Maskavā Igors Petriščenko intervijā RIA Novosti, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"S-400 kompleksu un taktisko raķešu kompleksu "Iskander" iegāde varētu tikt izskatīta, ja parādīsies jauns apbruņojums ar labākām īpašībām, " teica Petriščenko.

Tāpat viņš atzīmēja ar atsauci uz Baltkrievijas Aizsardzības ministriju, ka šodien par galvenajiem Republikas Bruņoto spēku rīcībā esošajiem ZRK paliek S-300.

Zenītraķešu kompleksi S-400. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zenītraķešu kompleksi S-400 sākuši dežūru Krievijas ziemeļrietumos

Iepriekš Baltkrievijas aizsardzības iestāde paziņoja par līguma parakstīšanu ar Krieviju par 12 Su-30 SM iznīcinātāju iegādi. Līguma ietvaros Krievija piegādās lidmašīnas vairākos etapos.

Raķešu komplekss "Iskander" tika pieņemts Krievijas apbruņojumā 2006.gadā, un tā galvenais mērķis ir pretinieku PRO un Pretgaisa aizsardzības sistēmu, kā arī objektu iznīcināšanai, kuri tos piesedz. Komplekss tiek uzskatīts par visbīstamāko Krievijas armijas ieroci. Daļēji komplekss bāzējas uz šasijām, kuras ir izgatavotas Minskas Riteņu vilcēju rūpnīcā.

Ziņu lente
0