airBaltic aviācijas šovā Parīzē prezentēja lidmašīnu CS300

© Sputnik / Sergey MelkonovAirBaltic prezentēja lidmašīnu CS300
AirBaltic prezentēja lidmašīnu CS300 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīzes aviācijas šovā airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pats personīgi nodemonstrēja lidmašīnu CS300.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. Jūnija aviācijas šovā Francijas galvaspilsētas apkārtnē, pasaules vecākajā aviācijas izstādē Paris Air Show, Latvijas aviokompānija airBaltic prezentēja lidmašīnu  CS300, vēsta grani.lv.

Le Buržē aviācijas šovs ir unikāls pēc prezentējamās aviācijas tehnikas mērogiem un daudzveidības, šeit notiek paraugpriekšnesumi.

Bombardier DHC8-Q400 - Sputnik Latvija
Novembrī airBaltic saņems jaunās lidmašīnas no Kanādas

2017.gada 16.jūnijā kompānija airBaltic saņēma jau piekto no nu divdesmit Kanādā pasūtītajām Bombardier CS300 lidmašīnām. Līdz 2019.gada beigām airBaltic plāno saņemt visas lidmašīnas. Kompānija pirmā pasaulē uzsāka komercreisus ar šīm mašīnām. Tas notika 2016.gada 14.decembrī.

AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss pats personīgi Kanādas Ministru Kabineta locekļiem prezentēja lidmašīnu CS300 un veica vairākas tikšanās ar šīs valsts Valsts kases padomes prezidentu un ministriju vadītājiem — ar inovācijas, zinātnes un ekonomiskās attīstības, starptautiskās tirdzniecības un transporta ministru.

Bombardier paviljonu, kur tika prezentēta CS300, apmeklēja starptautisko mediju pārstāvji, aviācijas nozares profesionāļi un aviācijas entuziasti.

Jaunā Bombardier CS300 lidmašīnā ir paredzētas 145 vietas, tā dzinēji strādā klusāk, salonā ir plašāki krēsli un iluminatori, vairāk vietas ir rokas bagāžai, uzlabotas tualetes un citi patīkami "sīkumi", kuri padara pasažieru atrašanos uz borta daudz komfortablāku.

Bombardier CS300, airBaltic. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Internets lidojuma laikā drīz arī Latvijā

Latvijas aviokompānija Air Baltic Corporation tik dibināta 1995.gadā, tās galvenais akcionārs ar 80,05% akciju ir Latvijas Republika. 2008.gadā airBaltic nomainīja savu darbības modeli, pārejot no pasažieru pārvadāšana no viena punkta uz citu pie tīkla aviokompānijas, padarot Rīgu par tranzīta mezglu starp Rietumiem un Austrumiem. Par savām prioritātēm airBaltic sauc drošību, precizitāti un apkalpošanas kvalitāti. Kompānijas lidojumu pārklājums ietver Eiropu, Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvos Austrumus.

Ziņu lente
0