Ievērojami pieaudzis imports no Eiropas uz EES valstīm

© Sputnik / Василий СемашкоIevērojami pieaudzis imports no Eiropas uz EES valstīm
Ievērojami pieaudzis imports no Eiropas uz EES valstīm - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četru 2017.gada mēnešu laikā kravu imports no Eiropas Savienības uz Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu ir pieaudzis gandrīz par 16 %, sasniedzot pie tam 6790 tūkstoš tonnu, kas naudas izteiksmē ir vairāk nekā 29 miljardi eiro.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. ES un EES valstu starptautiskās loģistikas tirgus kopš 2017.gada sākuma demonstrē ievērojamu pieaugumu, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Sputnik Baltkrievija.

Tas ir negaidītit pat tirgus ekspertiem, kuru prognozes teica, ka 2017.gads (vismaz tā pirmā daļa) neatnesīšot ievērojamus uzlabojumus loģistikas kompāniju biznesam šajā virzienā. Pesimistiskās prognozes bija balstītas uz:

Āboli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Trešdaļa Latvijas importēto augļu un ogu nāk no Nīderlandes

a) Sankciju pretestību turpināšanās starp ES un Krievijas Federāciju (un Krievija ir lielākais Eirāzijas tirgus segments);

b) Krievijas ekonomika turpina pieredzēt grūtības, iedzīvotāju maksātspēja paliek zema, kas noturēs importu.

Baltkrievijas ekonomikas pieaugums arī netika gaidīts, un Kazahstānas virziens salīdzinājumā ar Krieviju un Baltkrieviju un Krieviju ir ļoti neliels.

Tomēr pēc 2017.gada četru mēnešu rezultātiem, saskaņā ar Eiropas Savienības Statistikas pārvaldes datiem kravu imports visos transporta veidos (izņemot pastu) no Eiropas Savienības uz Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu ir pieaudzis par 6790 tūkstoš tonnām, jeb par 15,7% vairāk, nekā analoģiskajā periodā pērn. Krievijas Federācijas daļa šajā kravu plūsmā sastāda 79%, Baltkrievijas daļa ir 17% un Kazahstāna — 4%.

Naudas izteiksmē preču imports no ES uz norādītajām valstīm izskatāmajā periodā kopēji izaudzis par 20,3% (līdz pat 29,5 miljardiem eiro

Ziņu lente
0