Medicīnas mērķos Polija legalizēja marihuānu

© Sputnik / Aleksey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasPolijas karogs
Polijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš likuma grozījumu projekts par pretošanos narkomānijai paredzēja, ka pēc atļaujas saņemšanas pacients pats var audzēt kaņepes un taisīt atbilstošus preparātus.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Polijas Seims apstiprināja likumprojektu, kurš atļauj slimniekiem pirkt kaņepju preparātus, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz RIA Novosti.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, šādas zāles var tikt izgatavotas arī aptiekā uz ārsta receptes pamata, taču izejvielām ir jābūt importētām.

Salāti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Gadās arī kļūdīties: marihuānas vietā policija atradusi salātus

Likumprojekta ideja pieder tieslietu ministram un Polijas ģenerālprokuroram Zbigņevam Zebro, kurš iepriekš pieļāva marihuānas izmantošanas iespēju valstī medicīnas mērķos.

Tai pat laikā ministrs atzīmēja situācijas bīstamību, kad tie, kas iestājas par marihuānas legalizēšanu kā ārstniecības līdzekli, aizmirst par tās "narkotiskajiem un destruktīvajiem aspektiem".

"Es nesaku "nē", taču saku, ka ir jābūt reglamentācijai un lielai piesardzībai, iecietībai attiecībā pret sabiedrības daļu, kura šajā sakarā vispār vēlas legalizēt šīs narkotikas, es esmu kategoriski pret to, " uzsvēra Zebro.

Taču piedāvājums par kaņepju audzēšanas atļauju Polijā tika izdzēsts no dokumenta teksta.

Sākotnēji likuma grozījumu projekts par pretošanos narkomānijai, kuru sagatavoja frakcija Kukiz'15, paredzēja, ka pēc atļaujas saņemšanas pacients pats var audzēt kaņepes un taisīt atbilstošus preparātus.

Protesti Tbilisi - tauta pieprasa narkotikas - Sputnik Latvija
Foto
Gruzīni jautri lūdz legalizēt marihuānu

Bija plānots, ka atļaujas varēs saņemt ne tikai slimnieki, bet arī viņu aizgādņi, kā arī, piemēram, sabiedriskās organizācijas. Ceturtdien balsošanas laikā Ježijs Kozlovskis no Kukiz'15 norādīja, ka šo likuma grozījumu "slimnieki un viņu ģimenes gaida gadiem ilgi".

Pēc viņa vārdiem, likuma galīgais formulējums paliek nepilnīgs, un viens no tā trūkumiem ir tas, ka izejvielas nav atļauts audzēt Polijā.

Deputāti izlēma, ka apmēram pēc trīs mēnešiem pēc likuma stāšanās spēkā, viņi sanāks, lai izanalizētu jaunieveduma rezultātus, iespējams piedāvājot jaunus grozījumus.

Ziņu lente
0