Mediji nosauca Eirovīzijai paredzēto Kijevas naudas ķīlas aresta iemeslu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПодготовка к Евровидению-2017 в Киеве
Подготовка к Евровидению-2017 в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirovīzijas sagatavošanas un veikšanas nodrošināšanai Ukraina sniedza Eiropas raidsabiedrībai finanšu garantiju 15 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Eirovīzijai paredzēto 15 miljonu eiro Ukrainas finanšu garantijas arests Šveicē, iespējams, ir saistīts ar telekanāla Euronews pretenzijām pret Ukrainas Nacionālo sabiedrisko televīzijas un radio kompāniju (UNST), vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas un radio kompāniju Deutsche Welle.

Рекламный щит с символикой международного конкурса эстрадной песни Евровидение в Киеве. - Sputnik Latvija
Ženēvā tika arestēta ķīlas nauda 15 miljonu eiro apmērā, ko Kijeva iemaksāja par Eirovīziju

Iepriekš kļuvis zināms, ka Ženēvas Piespiedu parādu iekasēšanas pārvalde iniciēja 15 miljonu eiro finanšu garantiju arestu, ko Ukraina sniegusi dziesmu konkursa Eirovīzija 2017 organizēšanai Kijevā.

Kā vēsta mediji, Euronews kanāla ģenerāldirektors Mihaels Peters (Michael Peters) tieši nenoliedza šo informāciju un solīja komentēt situāciju "atbilstošajā laikā".

Deutsche Welle ar atsauci uz Ukrainas Nacionālo sabiedrisko teleradiokompāniju ziņo, ka Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) nav iniciējusi līdzekļu bloķēšanu Šveices kontos.

"Aresta uzlikšanas procedūru nav iniciējusi Eiropas Raidorganizāciju apvienība, bet gan trešā puse, kuru mēs cenšamies noteikt," — Deutsche Welle citē Ukrainas Nacionālo sabiedrisko televīzijas un radio kompāniju.

Tiek ziņots, ka 2014. gadā Ukrainas Nacionālā telekompānija (UNTK) iniciēja sadarbības pārtraukšanu ar Euronews, ar kuru iepriekš plānoja palaist pārraidi ukraiņu valodā. Pēc tam telekanāls pieprasīja UNTK samaksāt līguma laušanas soda naudu 10,59 miljonu eiro apmērā. 2016. gada oktobrī Kijevas Saimniecības tiesa atzina par likumīgu Eiropas kompānijas pretenzijas. UNTK apstrīdēja lēmumu augstākas instances tiesā, taču zaudēja lietu. 2017. gada aprīlī Kijevas Apelācijas saimniecības tiesa atstājusi bez izmaiņām pirmās instances tiesas lēmumu.

Ziņu lente
0