Latvijā ir viens no zemākajiem uzticēšanās līmeņiem valdībai Eiropas Savienībā

© Foto : pixabayОпрос
Опрос - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministru Kabinetam uzticas tikai 27% Latvijas iedzīvotāju, tiesu sistēmai - 34%.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Latvijas iedzīvotāju uzticēšanās valdībai un tiesu sistēmai ir viena no zemākajām ES, vēsta freecity.lv ar atsauci uz Eurobarometer aptaujas datiem.

Aptauja tika veikta 2017.gada aprīlī.

Valstu vidū, kur iedzīvotāju vairākums uzticas savai valdībai, ir Zviedrija, Somija, Vācija un Igaunija. Igaunijā tie ir 55% pilsoņu.

Tautas sanāksme pie Seimas pa labu nodokļa atcelšanai vienīgajam mājoklim - Sputnik Latvija
Latvijā aug ar nodokļu sistēmu neapmierināto iedzīvotāju skaits

Latvija un Lietuva ir 18 valstu vidū, kur valdībai uzticas iedzīvotāju mazākums. Latvijā ar uzticību pret Ministru Kabinetu attiecas 27% pilsoņu, Lietuvā — 35%. Vēl zemāks šis rādītājs ir Horvātijā, Francijā, Spānijā, Slovēnijā un Grieķijā. Turklāt, kopš 2016. gada iedzīvotāju uzticēšanās valdībai Igaunijā un Lietuvā ir pieaugusi. Latvijā tā ir mazinājusies.

Igaunija ir divpadsmit valstu vidū, kur tiesu sistēmai uzticas iedzīvotāju vairākums — 60%. Uzticēšanās līmenis ir ļoti augsts Dānijā – 86% un ļoti zems Slovēnijā – 16%. Kopumā ES uzticēšanās rādītājs tiesu sistēmai ir 52%, pretējs viedoklis ir — 44% ES iedzīvotāju.

Latvijā tiesai neuzticas 56% pilsoņu, uzticas — 34%. Lietuvā negatīva attieksme pret tiesu ir 48% iedzīvotāju.

Tāpat tika "aprēķināta" attieksme pret medijiem. Kopumā ES tiem uzticas 34% iedzīvotāju, neuzticas 61%. Igaunijā presei netic 52%, Latvijā 53%, Lietuvā 50% iedzīvotāju.

Attieksme pret ES ir apmērām vienāda – pozitīva — 47%, negatīva — 46%. Lietuva iekļuvusi trīs valstu topā, kur Eiropas savienībai uzticas vairums cilvēku – 64% (tāds pats rādītājs ir Nīderlandei un 66% ir Maltai). Latvijā šis rādītājs ir 47%, Igaunijā 54%.

Uzticēšanās, protams, ir labi, taču, saskaņā ar franču kompānijas IFop sagatavoto Sputnik.Viedokļi aprīļa aptauju, gandrīz puse franču un vairāk nekā puse Vācijas, Itālijas un Lielbritānijas iedzīvotāju uzskata, ka viena vai vairākas valstis tuvākajos gados izstāsies no ES.

Ziņu lente
0