Mediji uzzinājuši, ka tiek gatavots likumprojekts par Porošenko impīčmentu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЛидер фракции ВО "Батькивщина" Юлия Тимошенко
Лидер фракции ВО Батькивщина Юлия Тимошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par procedūras iniciatori kļuvusi "Batkivščina" partijas līdere Jūlija Timošenko.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Vairākas Ukrainas Augstākās radas frakcijas plāno uzsākt prezidenta Petro Porošenko impīčmenta procedūru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz "Izvestija".

Procedūras iniciatore ir partijas līdere Jūlija Timošenko. Pēc avīzes sarunbiedra teiktā, "Batkivščina" vienbalsīgi atbalsta šo iniciatīvu, jo "turpināt ciest korupciju un varas ļaunprātīgu izmantošanu vairs nav iespējams".

Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Savčenko nosaukusi Porošenko par tautas ienaidnieku

Impīčmenta ideju atbalstījuši Opozīcijas bloks un partija "Samopomošč", kā arī ārpus frakciju deputāti. Pēc viena no "Izvestija" sarunbiedru vārdiem, fināla etapā to gatava atbalstīt arī Oļega Ļaško Radikālā partija, taču tikai pēc "galīgās situācijas saprašanas".

Pēc "Batkivščinas" tautas deputāta viedokļa, ir vismaz seši pamatojumi Porošenko impīčmentam, vissvarīgāko vidū ir prezidentu pilnvaru neīstenošana vairākos aspektos.

Vēl viens "Batkivščinas" tautas deputāts Sergejs Vlasenko paziņoja, ka Porošenko "nopelnījis piecus impīčmentus".

Impīčmenta procedūra ir paredzēta Ukrainas konstitūcijā, taču praksē atbilstoša likuma trūkuma dēļ, šobrīd to paveikt ir gandrīz nereāli. Ukrainas bijusi tieslietu ministre Jeļena Lukaša apstiprināja "Izvestija", ka vienīgais veids kā padarīt impīčmenta pantu par realizējamu – ieviest šo procedūru reglamentējošu likumu.

Pēc izdevuma datiem likumprojekts jau ir iesniegts Radā, un tas tiks izskatīts tuvākajā laikā.

Ziņu lente
0