Politika

Porošenko paziņojis, ka netic Trampa sakariem ar Krieviju

© Nikolay Lazarenko/President of the Ukraine Press-Service / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года
Президент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Porošenko uzturas oficiālā vizītē Vašingtonā, kuras gaitā viņš ticies ar prezidentu Donaldu Trampu, ASV viceprezidentu Maiklu Pensu un Pentagona vadītāju Džeimsu Metisu, kā arī ar Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektori Kristīni Lagardu.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka netic ASV prezidenta Donalda Trampa "īpašajiem sakariem" ar Krieviju, par kuriem nemitīgi ziņo amerikāņu televīzijas kanāli, ziņo RIA Novosti.

Trampa un Porošenko tikšanās iepriekš noritēja Vašingtonā.

"Viņš neizskatās pēc prezidenta, kuram ir īpaši sakari (ar Krieviju – red.)," — teica Porošenko, atbildot uz jautājumu intervijai Fox News.

ASV prezidents Donalds Tramps vairākkārt pārmeta dažādiem ASV vadošiem medijiem viņam un viņa administrācijai veltītu viltus ziņu publikācijas, kuri izplatīja informāciju par viņa sakariem ar Krieviju.

Porošenko paziņojis, ka pārrunājis ar ASV prezidentu Donaldu Trampu "aizsardzības apbruņojumu" Ukrainas vajadzībām.

"Mums bija ļoti efektīvas pārrunas par aizsardzības ieročiem. Mēs runājām par to, ka mums nevajag nevienam uzbrukt, bet mums vajadzīgs efektīvs mehānisms, lai radioelektroniski aizsargātos no bezpilota aparātiem un tamlīdzīgi," — teica Porošenko.

Viņš nav pieminējis uzbrukuma, tā saucamos letālos ieročus — šo ieroču piegādi Ukraina pieprasa no ASV pēdējos trīs gadus, taču nesekmīgi.

"Prezidents Tramps tikās šodien ar prezidentu Porošenko, lai apspriestu atbalstu Ukrainas konflikta atrisināšanai miera ceļā, Porošenko reformu programmu un korupcijas apkarošanu," — teikts Baltā nama paziņojumā.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Ukrainas ĀM vadītājs pastāstīja, par ko Porošenko grib parunāt ar Trampu

ASV vadītājs atzīmējis, ka lielā mērā interesējas par situācijā Ukrainā."Mums jau bija vairākas ļoti labas diskusijas, tās turpināsies visas dienas garumā, es domāju, mēs panāksim lielu progresu," — teica ASV prezidents.

Tikšanās laikā klātesošie reportieri ziņoja, ka Porošenko "runāja klusi un viņu bija grūti sadzirdēt". Piemēram, viņš paziņoja, ka "mēs tiešām cīnāmies par brīvību un demokrātiju".

Ukrainas līderis tikās arī ar Pasaules Bankas (PB) prezidentu Džimjonu Kimu, viņi pārrunāja ārvalstu investīciju stimulēšanu Ukrainas ekonomikā.

Saskaņā ar Ukrainas prezidenta preses dienesta vadītāja datiem, Porošenko sarunās ar PB prezidentu "īpaša uzmanība tika pievērsta ārvalstu investīciju piesaistīšanai Ukrainas ekonomikā".

Ziņu lente
0